Kripto piyasasında son durum: Kayıplar yeniden kazanca dönüşüyor mu?

Büyük kripto çöküşüne rağmen pazara yeni projeler dahil oluyor! Bakın nereden nereye geldik…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bundan 9-10 yıl önce sadece bir elin parmaklarını geçmeyen kripto varlıklar, günümüzde devasa bir pazar haline dönüştü. Bu endüstriye her geçen gün bir yenisi daha dahil oluyor. Sayı sürekli artarken, pasta payı gitgide azalıyor. Sadece pasta payının azalması önemli değil, ayrıca endüstri değersizleşiyor.

Geçmiş tarihlere baktığımızda azınlık olan kripto varlıklar şimdilerde çoğunluk hale geldi. Binlerce varlığın bir arada olması piyasayı ciddi derecede değersizleştiriyor. Uzman ve analistler ise, ‘ekosistemin oturmasıyla birlikte yüzde 90 ile 99 yok olacağını’ düşünüyor.

Geriye sadece kaliteli ve bu işin altyapısını bilen projesi sağlam olan varlıklar kalacak. Luna’nın bile çökmesiyle birlikte her an her şeyin olabileceğini tekrar görmüş olduk.

Kripto çöküşüne rağmen, 2022 yılında projeler arttı

Büyük kripto sektörü düzeltmesine rağmen, geliştiriciler piyasaya yeni dijital varlıkları tanıtmak için ilerlemekten vazgeçmiyor.

17 Haziran itibarıyla, piyasaya katılan kripto para birimlerinin sayısı 20.000’e yaklaştı. CoinMarketCap verilerine göre yalnızca 2022’de yeni kripto para birimlerinin sayısının 3.674 veya %22 arttığını belirledi. Şu an tam olarak 19.914 adet kripto para var. 2020 yılına gelmeden önce 10 bin adetin altında token bulunuyordu. 2021 ve 2022 yılı adeta patlama yaşadı.

Kripto piyasası nispeten yeni ve on yıldan fazla bir süredir var olmasına rağmen, token sayısı Amerika’daki halka açık şirketleri neredeyse iki katına çıkardı. Bu değişim, yeni kripto projelerinin kullanıma sunulmasını yöneten net düzenlemelerin olmamasına bağlanabilir.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin