Huobi CEO’su Bitcoin boğası hakkında tahminde bulundu!

Huobi CEO’su Bitcoin boğası hakkında tahminde bulundu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Huobi Global, kripto dünyasının önde gelen borsalarından biri. Pek çok ülkede birden fazla dil seveceğinde hizmet veriyor. Ülkemizde de tercih edilen bir global borsa. Şirketin CEO’su ise Bitcoin boğası hakkında önemli demeç verdi. Peki CEO Du Jun’a göre boğa ne zaman?

Huobi CEO’su Du Jun, 20 Şubat Pazar günü CNBC ile bir röportaj gerçekleştirdi. Yaptığı son röportajda, 2024’ün sonlarında veya 2025’in başlarına kadar bir Bitcoin boğası beklemediğini söyledi. CEO Jun, mevcut Bitcoin grafik modellerinin geçmiş Bitcoin yarılanma döngülerine benzer olduğunu düşünüyor.

BTC fiyatının dört yılda bir gerçekleşen yarılanma sürecine yakından bağlı olduğuna inanıyor. Halving, Bitcoin madenci ödüllerini yarıya indiren ve yeni Bitcoin madenciliğinin karmaşıklığını artıran Bitcoin’in temel kodunun bir parçasıdır. Daha önce, Bitcoin yarılanması 2012, 2016 ve 2020’de gerçekleşmişti. Önümüzdeki yarılanma yılında BTC fiyat artışını gördük. Ancak zirvelerin ardından Bitcoin fiyatı önemli ölçüde düştü.

Krizler, Bitcoin boğası için engel mi?

Son zamanlarda, Bitcoin fiyatı bir süredir 40.000 doların üzerinde kalmak için mücadele ediyor. Hafta sonu boyunca, BTC fiyatı bir kez daha 39.000 doların üzerine çıkmadan önce 38.000 doların altına bir anlık düşüş yaşadı. Bitcoin boğası öncesi bu seviyeler sürekli dikkat çekiliyor. Ancak bir boğa trendi daha olup olmayacağı hakkında uzmanlar tartışıyor.

Faiz oranı artışları ve Rusya-Ukrayna krizi gibi küresel makrolar, hisse senetleri ve kripto para üzerinde ciddi baskı oluşturuyor. 

Tüm bu gelişmelerle birlikte analistler BTC fiyatının 30.000 doların altına daha da düşebileceğine inanıyor. Bununla ilgili konuşan Huobi CEO’su şunları söyledi: 

Tam olarak tahmin etmek gerçekten zor. Çünkü piyasayı etkileyebilecek pek çok başka faktör de var. Örneğin savaş dahil jeopolitik konular veya son zamanlardaki Covid de piyasayı etkiliyor.” 

Huobi CEO’su Du Jun’un gözlemleri bir bakıma doğru ve Bitcoin fiyatının Kasım 2021’deki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000$’dan %40’tan fazla doğru olduğunu gördük. Bitcoin genellikle büyük bir boğa koşusunun ardından çok yıllı bir ayı döngüsü izler. 

Çok yıllı ayı beklense de öte yandan bazı analist ve uzmana göre ayı çöküşünün sonuna yaklaştık. Eskiye göre uzun süren ayılar olmayacağına inanılıyor. Fakat CEO 2024-2025 yılına kadar Bitcoin boğası beklemiyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin