İran'da Bitcoin madenciliği 3 ay yasak
İran'da Bitcoin madenciliği 3 ay yasak

Bu ülkede Bitcoin madenciliği Mart’a kadar yasaklandı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Madencilik sektörüyle gelgitli bir ilişkisi olan İran, Mart ayına kadar sürecek yeni bir yasaklama hamlesi duyurdu. Ülkenin enerji şebekesindeki talebi hafifletmek için Bitcoin madenciliği yaklaşık üç ay boyunca yasaklandı. Lisanslı madencilerin Mart 2022’de faaliyetlerine devam etmeleri için yeşil ışık alması bekleniyor.

İran’da Bitcoin madenciliği 6 Mart’a kadar yasaklandı

Devlete ait Iran Grid Management Co.’nun direktörü ve İran’ın enerji endüstrisinin sözcüsü Mostafa Rajabi Mashhadi, elektrik kesintisi riskini azaltmak ve hanelere elektrik istikrarını sağlamak amacıyla önlemlerin 6 Mart’a kadar uygulanacağını söyledi.

Bitcoin madencileri, önümüzdeki birkaç ay kapalı kalarak tahmini 209 megavatlık gücü serbest bırakmış olacak. İran hükümetinin kullandığı diğer güç tasarrufu önlemleri arasında bazı bölgelerde sokak ışıklarının kapatılması ve ofislerde enerji kullanımının kısıtlanması yer alıyor.

Raporda şu ifadeler yer aldı:

”Yetkililer, hem evlerde hem de daha büyük ölçekli endüstriyel birimler tarafından gerçekleştirilen yasa dışı madenciliği çökertiyor. Bu lisanssız operatörler, ülkedeki kripto madenciliğinin en büyük payını oluşturuyor ve 600 megavattan fazla elektrik tüketiyor.”

Geçen yaz yine yasak getirilmişti

İran hükümeti Mayıs ayında da enerji tüketimini azaltmak için benzer önlemler almıştı. Yetkili ve yetkisiz işlemlerin yaklaşık 2.300 MW elektrik tüketeceği tahmin edildiğinden, yaz boyunca Bitcoin madencilerinin güç kullanımını azaltmak için geçici bir yasak getirildi. Yasağın kaldırılması ve operasyonların yeniden başlamasıyla madencilere Ekim ayında tekrar çevrim içi olma hakkına sahip olmuştu.

Ulusal bir rapora göre, İran’ın ev sektöründeki günlük gaz talebi rekor düzeyde ilk kez günde eşi görülmemiş 570 milyon metreküpe yükselirken, ülke doğal gaz üretimini günde 800 milyon metreküp ile “maksimize etti”.

nasdaq


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin