Bitcoin ne zaman 100.000 dolara ulaşacak? Bloomberg analistleri açıkladı
Bitcoin ne zaman 100.000 dolara ulaşacak? Bloomberg analistleri açıkladı

Bitcoin ne zaman 100.000 dolara ulaşacak? Bloomberg analistleri açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cuma ve hafta sonu Bitcoin ve altcoin fiyatlarında kayda değer bir toparlanma görüldü. Cuma günü, BTC büyük borsalarda alım satım aktivitesinde bir artış gördü ve fiyatını tekrar 40.000 doların üzerine çıkardı.

Kripto para daha sonra Ekim rallisinden bu yana Cumartesi günü en büyük günlük kazancı gördü. Bu haberin yazıldığı sırada BTC, geçtiğimiz gün ve haftada sırasıyla yüzde 3 ve yüzde 12,6 kazanç elde ederek 42.763 dolardan işlem görüyor.

100.000 dolar seviyesi, Kraken borsası, kripto analisti PlanB ve Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele’den birçok Bitcoin meraklısı için önemli bir eşik beklentisi oldu. Bloomberg analistleri, kripto varlığı yaklaşık 10.000 dolar civarında işlem görürken bile aynı tahmini verdiler. Analistler, mevcut 40 bin dolar seviyesinde aynı varsayımı bir kez daha dile getirdiler.

Bitcoin 100.000 dolara ulaşacak mı?

Bloomberg Intelligence’a göre, Bitcoin artan benimsenmesine ek olarak bazı finansal temellere dayalı olarak daha yüksek seviyelere çıkacak. Kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone tarafından yönetilen şirketin analisti, kripto varlığının son piyasa performansının bir tavan yerine bir fiyat dibinin göstergesi olduğunu savunuyor.

Bitcoin’in bir tavandan ziyade bir taban oluşturması daha olası, bu da 30.000-60.000 dolara alışmış olan trader’ların hayal kırıklığına uğrayabileceği anlamına geliyor. Analistler, 2021’in başlangıcından bu yana, daha taktik odaklı olanın alt uç yakınında iki kez ve üst uçta iki katına satış yapma fırsatları olduğunu belirtiyor.

Bitcoin son zamanlarda 30.000-60.000 dolar aralığında işlem gördü ve 2021’de hem zirveye hem de dibe iki kez vurdu. Analistlerin verilerine göre bu eğilimin yakında sona ermesi muhtemel. İnançları, Bitcoin fiyatının 52 haftalık hareketli ortalamanın kabaca yüzde 30 altında destekle bir yükseliş trendine bağlı olduğu yönünde. Kripto kralı bu desteğe en son 2020’de ulaştıktan sonra geçen ay tekrar ulaştı. Ek olarak, 60 bin dolarlık fiyat tavanı Kasım 2021’deki kadar güçlü değil, bu da dijital varlığın gelecekte bunu aşmasının muhtemel olduğu anlamına geliyor.

100.000 dolar ne zaman gelecek?

Bloomberg, tahmini için bir zaman çizelgesi vermiyor, ancak hedefe yükselişi sağlayacak kilit noktaları isimlendiriyor. Bunlardan biri, dijital varlıkların artan talebi ve arzıdır. Bir diğeri, 2022 ABD gerekçesiyle artan düzenleyici faaliyet beklentisidir. İkincisinde, Çin’den farklı olarak ABD, kriptoyu yasaklamayacağını açıkladı.

Kripto YouTuber Benjamin Cowen ve Bukele’nin görüşlerine gelince, Bitcoin yıl bitmeden 100.000 dolara ulaşacak. Skybridge’den Anthony Scaramucci ve Ark Invest’ten Cathie Wood ise 2030 yılına kadar Bitcoin’in 1 milyon doları aşması gibi daha uzun vadeli tahminlerde bulundu.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin