Binance, Squid Game Token geliştiricilerinin cüzdan adreslerini dondurdu
Binance, Squid Game Token geliştiricilerinin cüzdan adreslerini dondurdu

Binance, Squid Game Token geliştiricilerinin cüzdan adreslerini dondurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bugün erken saatlerde yaptığı bir açıklamada Binance, Squid Game Token geliştiricileriyle ilişkili cüzdan adreslerinin dondurulduğunu ve kara listeye alındığını doğruladı.

Squid Game tokeni platformda satışa sunulduğu anda büyük ilgi gördü ve hızlı bir şekilde artış yaşadı. Fakat yatırımcıların henüz dolandırılacaklarından bir haberi yoktu. Token yaratıcıları, ani yükselişten faydalanıp, tüm Squid Game tokenleri sattı ve bir anda fiyatı 0’a yaklaştı. Yaptıkları bu olaya da kripto sektöründeki yatırımcılar “Rug Pull” olarak nitelendirmekte.

Binance, bu olayın sıradan bir token satışı olmadığını doğruladı ve token yatırımcıların cüzdan adreslerini dondurdu. Yani şu andan itibaren Squid Game token yaratıcıları herhangi bir çekme ya da yatırma işlemi yapması kısıtlandı.

Squid Game token dolandırıcılığı ve Binance

Binance’in devreye girip bu cüzdan adreslerini kara listeye alabilmesinin nedeni, geliştiricilerin SQUID’lerini Binance Akıllı Zincirinde bulunan BNB’ye dönüştürmeleridir. Dolandırıcılar, Tornado Cash adlı bir gizlilik çözümü hizmeti kullanarak BNB’lerini gizlemeye çalıştı, ancak görünüşe göre Binance yine de izlerini bulabildi. 

Geliştiriciler, BNB’de 3 milyon doların üzerinde bir değerle ortadan kayboldu ve onlardan son yanıt 1 Kasım Pazartesi günü geldi.

Yayınladıkları mesajın içeriği ise şudur:

Bugünlerde birileri projemizi hacklemeye çalışıyor. Sadece @GoGoSquidGame twitter hesabı değil, aynı zamanda akıllı sözleşmemiz de saldırı altında. Şu an korumaya çalışıyoruz ama fiyatta ne yazık ki oynamalar yaptıklarını söyleyebiliriz. Squid Game yaratıcıları, dolandırıcılardan bunaldığımız ve stres altında olduğumuz için projeyi yürütmeye devam etmek istemiyor. Squid Game’in tüm kısıtlamalarını ve işlem kurallarını kaldırmamız gerekiyor. Squid Game, topluluk özerkliğinin yeni bir aşamasına girecek. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı tekrar özür dileriz. 

Yaptıkları bu açıklama realistik olmadığı aşikar. Ana amaçları dolandırdıkları parayı aklayıp kendilerini suçsuz olarak nitelendirmek olarak gözüküyor.

themerkle


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Anamur mutlu son

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin