featured

Binance CEO’su CZ, SEC iddialarına yanıt verdi: “Bu, tüm sektöre yönelik bir saldırıdır”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD SEC, Binance ve kurucu ortağı Changpeng Zhao’ya (CZ) 13 farklı suçlamayla dava açtı. Komisyon, sanıkların milyarlarca dolar değerinde kullanıcı fonu getirdiğini iddia etti. Ayrıca, paranın CZ tarafından kontrol edilen bir Avrupa şirketine gönderildiği vurgulandı.

Kripto para piyasası Pazartesi günü büyük bir satışa tanık oldu. Piyasa değeri, yalnızca 1 saat içinde 53 milyar dolardan fazla kaybederek %5’ten fazla bir düşüş yaşadı. Bu büyük satış, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) dünyanın en büyük kripto borsası Binance’e karşı yasal işlem başlatmasının ardından geldi.

Binance SEC CZ

Komisyon, Binance’in borsayı ve CEO’sunu korumak için ABD silahlı Binance.US’i oluşturduğundan bahsetti. Bu, yasa uygulamalarını bozmak için yapıldı. Ancak gözlemci, Binance’i düzenlemeye tabi olmayan bir uluslararası borsa olarak nitelendirdi.

Piyasa sallantıda

ABD SEC, şikayette BNB, BUSD, SOL, ADA, MATIC, FIL, ATOM, SAND, MANA, ALGO, AXS ve COTI’yi Menkul Kıymetler olarak vurguladı. Aynı zamanda Binance.US’i bunları ticarete açık hâle getirmekle suçladı. Binance CEO’su CZ, komisyonun başlattığı iddiaları “tüm sektöre yönelik bir saldırı” olarak nitelendirdi.

Haberin yayılmasıyla birlikte Solana (SOL) ve BNB fiyatı yaklaşık %10 oranında düşerken, Cardano (ADA) fiyatı yaklaşık %8 oranında bir kayıp yaşadı. Gözde metaverse coin’lerden bir tanesi olan Sandbox (SAND) fiyatı ise %7’lik bir düşüş kaydetti.

Piyasa lideri olan Bitcoin, büyük satışlar sebebiyle %5’lik keskin bir düşüş yaşadı. En büyük altcoin olan Ethereum ise piyasa liderinin hareketini takip ederek yaklaşık %4 oranında değer kaybetti. Coinglass verileri, son 24 saatte 116,000’den fazla yatırımcının tasfiye edildiğini gösteriyor. Toplam tasfiyenin değeri yaklaşık 32 milyon dolar olarak belirlendi. En büyük tek tasfiye ise 9,94 milyon dolar değerinde ve kripto borsası Bitmex’te kaydedildi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin