Binance borsası, İngiltere’de yeni başlangıç yapmak istiyor

Binance borsası, İngiltere’de yeni başlangıç yapmak istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünya genelinde devletler kripto para borsalarına karşı ön yargılı şekilde yaklaşıyor. Aslında kripto varlıkların kullanımına engel olmak adına atılan adım olarak düşünülebilir. Kripto borsaları ülkelerin uyguladığı yaptırımlarla sert düzenlemelere maruz kalabiliyor. Bunun en iyi örneğini İngiltere’de gördük. Binance borsası ile İngiltere arasında ciddi bir mücadele verildi.

Hükümetler kripto para borsaları hakkında pek çok düzenlemeyi hayata geçiriyor. Öncelikle uyarı ile başlayan süreç cezaya kadar gidebiliyor. Lisans noktasında yaşanılan sıkıntılardan dolayı borsalar zor durumda kalıyor. Bu yüzden de Birleşik Krallık gibi bölgelere yeteri hizmet verilemiyor.

Binance CEO’su Changpeng Zhao ise, konuyla ilgili çözüm arayışında. CEO Changpeng Zhao, uyumlulukla ilgili pozisyonları güçlendirmek istiyor. Bunun içinde Birleşik Krallık’ta resmi bir kripto varlık borsası olmak için bir lisans arıyor.

Binance borsası önemli adımlar atmaya hazır

2021 yılının yaz döneminde İngiltere’de Finansal Davranış otoritesi Binance borsası için reklam durdurma kararı almıştı. Bu emirlerin ardından Binance CEO’su Changpeng Zhao, Birleşik Krallık için ayrı bir çalışma yürüttüğünü belirtti. 

Binance Markets Limited, Binance.US gibi Birleşik Krallık pazarına hizmet etmek için ayrı bir varlık olmayı umut ediyor. Ancak FCA bunun olmasını yine de engelledi. İngiltere’deki müşteriler, düzenleyici baskı nedeniyle borsa işletmesi yasaklanmış olsa da, Binance.com etki alanı aracılığıyla hizmetlere hala erişim sağlıyordu.

Binance, İngiltere’ye yatırım yapıyor

Changpeng Zhao, FCA ile yaz döneminden beri görüştüklerini belirtti. Binance CEO’su, Mali Davranış Otoritesine bir lisans başvurusunda bulunmak için birçok uyum görevlisini işe aldıklarını söyledi. Birleşik Krallık düzenleyicisinin borsayla ilgili ana sorunlarından biri, ikametgâhı ve kurumsal yapısıyla ilgili şeffaflıktı.

Düzenleyicilerde yaşanan bu sorunları ise fiziksel ofis ve tüzel kişilikler kurarak çözülebileceği düşünülüyor. Tam uyum süreci ile birlikte Binance borsası 6-12 ay içinde hizmet vermeyi planlıyor.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin