featured

Aylık piyasa özeti: CAKE düşerken PEPE büyük bir kazançla altcoinlere liderlik etti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ayın sona ermesiyle birlikte birçok kripto para birimi son 30 gün içinde değer kaybına uğrayarak dalgalı bir aylık süreç geçirdi. İlk olarak Ripple (XRP) ile en iyi performans gösteren varlıklara bir göz atıyoruz ve ay boyunca birkaç artış gördükten sonra ay için yüzde 7’lik bir kazançla listede ortaya çıkıyoruz. Ripple, 0,514 dolardan işlem görürken aylık kazançların öncesinde 26.742.359.087 dolarlık bir piyasa değerine sahipti.

aylık altcoin analizi
XRP 30 günlük grafik (Kaynak: CMC)

Lido DAO (LDO) da nispeten verimli bir ay geçirdi çünkü varlık, dalgalanma seansı öncesinde 3,8 aylık kazanç elde etti. Şu anda 2,16 dolardan işlem gören LDO, 1.899.642.824 dolarlık bir piyasa değerine sahip. Rocket Pool (RPL) da verimli bir ay geçirerek ay içinde yüzde 2,6’lık bir artış kaydetti ve Render Token (RNDR) birkaç yükseliş seansıyla karakterize edilen bir ayın öncesinde ay boyunca yüzde 7’lik bir artış gördü.

Bununla birlikte Pepe (PEPE), tokenin diğer emektar meme paralarının önünde hâkim olmak için meme coin alanını salladığını gören bir meme parası sezonu öncesinde yüzde 113’lük bir kazanç elde ettikten sonra bu ayın en çok kazananı oldu. PEPE’nin mevcut piyasa değeri 500.025.628 dolardır.

Ayın en çok kaybeden kripto para birimleri

Birçok kripto 30 gün boyunca oldukça değişken bir ay geçirdi ve çoğunluğu ay boyunca kayıplar kaydetti. Kripto kralı Bitcoin (BTC), aylık değerlemede yüzde 7’lik bir kayıp kaydederek bu ayı domine edemedi. 27.131 dolardan işlem gören ve piyasa değeri 525.957.565.739 dolar olan Bitcoin, ay ilerledikçe Bollinger bantları birbirinden uzaklaştıkça volatilitede kademeli bir artış gördü.

Bununla birlikte göreceli güç endeksi göstergesi, çizginin altındaki çeşitli değişimlere rağmen yükseliş eğilimini pekiştirmek için ay boyunca boğaların harcadığı çabayı gösteren ortalama çizginin üzerinde hareket ediyor. MACD göstergesi şimdi ortalama çizgisine yaklaşıyor. Çünkü boğalar önümüzdeki ay için Bitcoin’de olası bir yükseliş eğilimini gösteren bir değişim için harekete geçmeye çalışıyor.

aylık altcoin analizi
BTC 30 günlük grafik (Kaynak: TradingView)

Ethereum (ETH) da aylık yüzde 2’lik bir düşüş kaydettikten sonra bu ay kayıplar yaşadı ve varlık ayın en yüksek seviyesi olan 2 bin doları geri alamadı. Şu anda 1.865 dolardan işlem gören ETH’nin piyasa değeri 224.342.170.775 dolar

aylık altcoin analizi
ETH 30 günlük tablo (Kaynak: CMC)

Pancake Swap (CAKE), 30 gün içinde fiyat değerlemesinde yüzde 38’lik bir düşüş kaydederek bu ayın en çok kaybedenlerinden biri oldu. Flare (FLR) de ay boyunca fiyat değerlemesinde yüzde 24 değer kaybeden GMX’in (GMX) önünde toplamda yüzde 22’lik bir kayıpla önemli kayıplar yaşadı.

blockchainreporter


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin