kripto para

Kripto para piyasasında satışlar artıyor: İşte Bitcoin ve Ethereum fiyatının düşme nedeni!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası 31 Mayıs’ta Asya saatlerinde keskin bir düşüş yaşayarak daha önceki kazançlarından vazgeçti. Küresel kripto para piyasa değeri yüzde 1,37 düşüşle 1,14 trilyona gerilerken en yüksek kripto para birimleri Bitcoin ve Ethereum’un her birinin fiyatı yüzde 2 düştü.

Beklendiği üzere yatırımcılar, BTC fiyatının bu yıl ilk kez ayı yüzde 8 daha düşük kapatmasının bir sonucu olarak varlıklarını likide ediyor. Bitcoin fiyatı bu yıl yıl 85’lik bir yükseliş gösterdi, ancak yükseliş nisan ortasında azalmaya başladı ve hatta 200-WMA seviyesinin altına düştü.

kripto para

Ethereum, güç göstermesine rağmen Bitcoin’in haftalardır bir aralıkta sıkışıp kalması ve borç tavanı anlaşması nedeniyle baskı altında kalıyor. Balinalar ve kurumsal yatırımcılar Bitcoin ve Ethereum’da yükseliş eğiliminde. Ancak borç tavanı anlaşması ABD Hazine Bakanlığı’nı ABD doları likiditesini çekecek T-Bill ihraç etmeye iteceğinden kısa vadeli bir düşüş bekleniyor.

Bitcoin ve Ethereum fiyatındaki keskin düşüşün nedeni?

Bitcoin fiyatı, likiditenin düşük olduğu uzun bir hafta sonu boyunca fiyatları anlık olarak yukarı çeken kısa süreli bir sıkışıklığın ardından şu anda önemli bir direnç bölgesinin altında işlem görüyor. CME boşluğunu doldurmak için bazı uzun pozisyonlar tasfiye edildiğinden BTC Açık ilgisi 8,5 milyara düştü. Ancak, BTC fiyatları hâlâ yükselebilir.

4 saatlik Bitcoin fiyatı. Kaynak: CredibleCrypto

Son 24 saat içerisinde BTC ve ETH’de sırasıyla 25 milyon ve 14 milyon dolar olmak üzere 80 milyon doların üzerinde kripto para likidasyonu kaydedildi. Likidasyon öncekine kıyasla hâlâ düşük ancak Japonya ve Çin fabrika verileri gibi makro faktörler daha düşük geliyor.

Japonya Merkez Bankası’nın hareketi Asya saatlerinde kripto para piyasasının düşmesine yol açtı. Japonya Merkez Bankası Başkanı Kazuo Ueda 31 Mayıs’ta, yüksek enflasyonun ülke üzerinde yarattığı baskı nedeniyle sıkılaştırma uyarısında bulundu. Avrupa ve ABD piyasalarının daha düşük açılması beklenirken küresel borsa düştü.

kripto para
Bitcoin toplam tasfiye. Kaynak: CoinGlass

Kripto para piyasasında BTC fiyatı şu anda bir dönüm noktasında. Bitcoin 200-WMA’ya düşerse Ethereum 1800 doların altına inecek ve diğer altcoinler de onu takip edecek. BTC fiyatı şu anda 27000 dolar civarında işlem görüyor ve ETH fiyatı 1850 dolardan işlem görüyor. ABD saatleri boyunca kripto piyasasındaki hareketlilik muhtemelen piyasadaki duyarlılığı teyit edecektir.

coingape.com


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin