Avustralya Merkez Bankası, ihtiyaç duymadığını söylediği CBDC'yi araştırmaya devam ediyor
Avustralya Merkez Bankası, ihtiyaç duymadığını söylediği CBDC'yi araştırmaya devam ediyor

Avustralya Merkez Bankası ihtiyaç duymadığını söylediği CBDC’yi araştırmaya devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avustralya Merkez Bankası, bir CBDC’nin nasıl tasarlanacağını ve işletileceğini araştırmaya devam ediyor.

Merkez Bankası konuya uzak kalamadı

Avustralya Merkez Bankası, bir merkez bankası dijital para birimine (CBDC) gerek olmadığını belirttikten sonra bir aydan daha kısa bir süre içinde  konuyu araştırmaya devam ettiğini açıkladı.

Batı Avustralya Üniversitesi Blockchain, Kripto Para ve Fintech Konferansı’nda konuşan RBA’da Ödemeler Politikası Başkanı Tony Richards şunları söyledi:

“Nasıl tasarlanabileceği, potansiyel faydaları ve politika sonuçları ve bir CBDC’ye yönelik önemli talebin ortaya çıkabileceği koşullar dahil olmak üzere bir CBDC’nin durumunu değerlendirmeye devam edeceğiz.”

Richards, Avustralya’da genel amaçlı veya perakende CBDC verilmesi için kamu politikası toplantılarının yapılacağını da sözlerine ekledi. Eylül ortasındaki raporlara göre, RBA konuya son derece şüpheci yaklaşıyor ve CBDC yayınlamak için güçlü bir politika duruşu olacağına inanmıyordu.

Richards, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri halka açık blok zincirlerine dayansa da, bunun izinli ve merkezi bir dijital defter kullanılarak geliştirilebilecek bir CBDC için geçerli olmayacağını da sözlerine ekledi.

Farklı faktörler

“RBA ayrıca potansiyel bir CBDC’yi şekillendirmeye yardımcı olabilecek bir dizi faktöre de bakıyor” diyen Richards, hesap tabanlı mı yoksa token tabanlı mı olacağı ve çevrimdışı kullanılıp kullanılamayacağı gibi konuların bu faktörler arasında yer aldığını vurguluyor.

Richards ayrıca, merkez bankasının perakende CBDC için iş izleme vakalarından ayrı olarak, daha sınırlı sayıda finansal kuruluş tarafından erişilebilecek olan potansiyel bir toptan CBDC’nin teknolojik ve politik etkileri üzerine araştırma yürüttüğünü de ortaya koydu.

Richards, Banka’nın CBDC’ler konusunda açık fikirli olduğunu ve bu alandaki gelişmeleri izlemeye devam edeceğini ifade ederek şu vurguyu yapıyor:

“Bazı yetki alanları CBDC’nin tam olarak uygulanmasına doğru hareket ederse, bizim gibi bu gelişmeleri yakından izleyecek birçok merkez bankası olacak.”

Yorumlar, Çin’in Shenzhen sakinlerine toplam 10 milyon dijital yuan (1,5 milyon $) dağıtarak kendi dijital para / elektronik ödeme (DCEP) testini uygulamaya koymasıyla geldi.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin