Arjantin’deki freelance çalışanlar maaşların bir kısmını kripto ile alıyor

Arjantin’deki freelance çalışanlar maaşların bir kısmını kripto ile alıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünyada kripto varlıklarla maaş alma popülerliği artıyor. Günden güne Bitcoin ve türevleri ile ödeme sayısı yükseliyor. Belediye başkanları maaşlarını Bitcoin ile alması bu trendin resmen habercisi oldu. Şimdi ise Latin Amerika ülkesinde freelance çalışanlar ödemeleri kripto ile alıyor. 

Yakın tarihli bir rapor, serbest çalışmanın Arjantin’de bir patlama yaşadığını belirtiyor. Ayrıca Arjantinlilerin maaşlarının bir kısmını almak için kripto para birimlerini en aktif olarak kullanıyor. Bölgedeki işçiler arasında kripto varlıklar yoğun olduğu hakkında yorum yapılıyor. 

Rapor aynı zamanda, maaş çeklerini kripto olarak kabul eden işçilerin, birlikte kriptoda yapılan ödemelerin neredeyse %90’ını oluşturan Ether ve Bitcoin gibi geleneksel kripto para birimlerini tercih ettiğini belirtiyor.

Freelance çalışanlar ödemelerde kripto varlıkları tercih ediyor

Freelance çalışanlar, Arjantin’de çoğaldı. Onunla birlikte kripto, geleneksel finansal sistemin dışında ödeme toplamanın bir yolu olarak bir patlama yaşıyor. Küresel bir işe alım firması olan Deel tarafından hazırlanan “Küresel İşe Alım Durumu 2021” başlıklı bir rapor, Arjantinlilerin ve genel olarak Latam’ın giderek artan bir şekilde uluslararası şirketlere ve işlere odaklandığını keşfetti. 

Rapor, bunun büyük olasılıkla Covid-19 pandemisinin etkileri nedeniyle yerel ekonomilerin ve işlerin azalmasının bir sonucu olduğunu açıklıyor. Ancak, şirketler her zamankinden daha fazla Arjantinliyi işe alıyor. Bu, son altı ayda pazarlama, ürün ve satış sektöründe çalışarak %21 daha fazla kazanan Arjantinlilerin ücretlerinde artışa neden oldu. Bu maaşların kripto para çekimlerinde de patlama yaşandı. Bu eğilimle ilgili olarak, Deel COO’su Dan Westgarth şunları söyledi:

Arjantin gibi ülkelerde kripto para çekme işlemlerinde bir artış görüyoruz. Şu anda Coinbase aracılığıyla Latin Amerika’da en popüler olan BTC, ETH, USDC ve SOL’de para çekme hizmeti sunuyoruz.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin