featured

AB komisyonu, DeFi gözetimini sıklaştırıyor, denetim gelecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber –  Avrupa Komisyonu, merkezi olmayan finans (DeFi) faaliyetinin yerleşik denetimini incelemek için bir iletişim bildirimi yayınladı. Komisyon, DeFi için gerçek zamanlı olarak denetleyici veri toplamayı otomatikleştirmek için bir çözüm geliştirmek için Ethereum blok zincirindeki işlem verilerinin açık doğasını kullanmayı hedefliyor.

AB’nin mevzuat öneren ve uygulayan yürütme kolu olan AB’nin Avrupa Komisyonu, Ethereum verilerine bakarak merkezi olmayan finans dünyasını izlemek için bir proje için teklif verdi.

Komisyon tarafından geçen hafta yayınlanan bir belgeye göre, fikir merkezi olmayan finans (DeFi) faaliyetinin gömülü denetimi için teknolojik bir çözüm geliştirmek, dağıtmak ve test edecek.

DeFi ile ilgili AB komisyonundan gözetim

Circle’ın AB politika ve strateji başkanı Patrick Hansen, 10 Ekim’de bir tweet’te Avrupa Komisyonu’nun Ethereum’da “Merkezi Olmayan Finansmanın Gömülü Denetimi”ni incelemek için ihaleler aradığını duyurdu.

Çalışmanın düzenleyici kurumların bir çözüm geliştirmesine ve DeFi’de uyumluluğu otomatik olarak izlemesine yardımcı olabileceğine inanıyor. Böylece, DAO’lar gibi piyasa katılımcılarının veri toplama, doğrulama ve yetkililere iletme ihtiyacını azaltacaktır.

Pilot projenin esas olarak Ethereum blok zincirinden “otomatik denetleyici veri toplamaya” odaklanacağını söylüyor. Buradaki amaç DeFi uygulamalarındaki ticaret faaliyetlerini gerçek zamanlı olarak yeterince izleyebilen bir araç geliştirmektir.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin