Signal mesajlaşma uygulaması MobileCoin ile ödeme özelliğini ekledi
Signal mesajlaşma uygulaması MobileCoin ile ödeme özelliğini ekledi

İran tarafından engellenen Signal uygulaması, sunucuları merkezsiz hale getirmek için harekete geçiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Signal messenger uygulaması trafiği İran tarafından engellendi. Signal, dünyanın her yerinden kullanıcılardan proxy sunucuları kurmalarını istiyor.

Şüphe duyduğunuzda ademi merkeziyetçi olun

Açık kaynak mesajlaşma uygulaması Signal bugün gizlilik savunucularını İran’daki sansürün üstesinden gelmek için proxy sunucuları çalıştırmaya teşvik etti.

Signal son zamanlarda temsil ettiği şeyden dolayı İranlı yetkililere ters düştü: hükümetin erişemediği mesajlar göndermek için şifreli bir iletişim aracı konumunda. Protestocuların sıkça ziyaret ettiği platformlara erişimi sınırlamak isteyen İran hükümeti, Instagram ve mesajlaşma rakibi WhatsApp dışında çoğu büyük sosyal medya platformunu engelliyor.

Ancak WhatsApp, gizlilik politikasını kullanıcıların kişisel bilgilerinin ana şirket Facebook ile paylaşılmasına izin verecek şekilde değiştirdikten sonra, gizlilik bilincine sahip kullanıcılar Signal’e geçti. El Cezire’nin haberine göre, popülerlik arttıkça İran’daki Signal kullanıcıları oturum açarken sorun yaşamaya başladı. Signal’e göre, Orta Doğu ülkesi “ülkedeki tüm Signal trafiğini engelliyordu.”

Geçici çözüm

Şimdi, geçici bir çözüme ulaştı: dünyanın her yerinden proxy sunucuları.

Signal Android beta sürümünü, trafiği tekrar Signal’e yönlendiren TLS proxy’lerini destekleyecek şekilde güncellendi. TLS (Aktarım Katmanı Güvenliği’nin kısaltması) proxy’leri genellikle hizmet reddi saldırılarına karşı koruma sağlamak için kullanılır.

Mobil uygulama, Android kullanıcılarının İranlıların “Signal’e yeniden bağlanmalarına” olanak tanıyan kendi TLS proxy’lerini nasıl kurabileceklerine dair talimatlar sağladı.

Signal bugün bir blog yazısında, “Engellenirse yeni vekil sunucuları başlatmak kolay olsa da, işleri İranlı sansürcüler açısından olabildiğince zorlaştırmak için elimizden gelen her şeyi yapmak istiyoruz” ifadesini kullanıyor.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin