Dünyaca ünlü kripto para trader’ına şok dava! 30 yıl hapisle karşı karşıya
Dünyaca ünlü kripto para trader’ına şok dava! 30 yıl hapisle karşı karşıya

Dünyaca ünlü kripto para trader’ına şok dava! 30 yıl hapisle karşı karşıya

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Federal savcılar, Rhode Island’da yaşayan tanınmış bir kripto para trader’ını, yatırımcıları Ponzi benzeri bir plana dahil ederek 5 milyon dolar dolandırmakla suçladı.

Jeremy Spence, Ponzi şeması oluşturmakla suçlanıyor

ABD Adalet Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamaya göre Kasım 2017 ile Nisan 2019 arasında “Coin Signals” olarak bilinen Jeremy Spence’in yatırımcıları dolandırdığı ifade ediliyor. Spence özellikle emtia sahtekarlığı ile suçlanıyor.

DOJ şunları söyledi:

İddiaya göre SPENCE, bu kripto para birimi fonlarıyla bağlantılı olarak yanlış beyanda bulunduktan sonra 170’den fazla bireysel yatırımcıdan 5 milyon doların üzerinde kripto para aldı.

Trader süreci nasıl yönetti?

DOJ beyanında şu ifadeler yer aldı:

Kasım 2017’den Nisan 2019’a kadar SPENCE, yatırımcıları SPENCE’ın oluşturduğu ve yönettiği çeşitli kripto para yatırım havuzlarına (“Fonlar”) davet etti. SPENCE, en büyüğü ve en aktif olanı Coin Signals Bitmex Fonu olan çeşitli Fonlar için yatırımlar talep etti. Bir Fon’a katılmak isteyen yatırımcılar kripto para birimini transfer etti (Bitcoin ve Ethereum gibi).

FBI Sorumlu Direktör Yardımcısı William Sweeney yaptığı açıklamada şunları söyledi:

İddia edildiği gibi, Jeremy Spence insanları kendi yollarına para göndermeye ikna etmek için yatırım platformunun başarısını yanlış tanıttı. Alım satımı kârlı olmaktan çok daha az ve yatırımcılara temsil ettiğinden çok daha az başarılı olduğu için, planını devam ettirmek için yeni yatırımcılardan gelen parayı başkalarına ödemek için kullandı. Tipik bir Ponzi şeması işareti.

Tüm suçlamalardan hüküm giyen Spence, 30 yıla kadar hapisle karşı karşıya.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin