Yazılım şirketi panikle 4 milyon dolarlık Bitcoin sattı! Peki neden?
Yazılım şirketi panikle 4 milyon dolarlık Bitcoin sattı! Peki neden?

Kanada’nın ilk halka açık Bitcoin fonu 1 milyar dolara ulaştı

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto Para Haber – 3iQ’nun Bitcoin QBTC fonu, Ekim 2020’den bu yana piyasa değerinde %900 artış yaparak 1 milyar dolarlık bir dönüm noktasını aştı.

Önemli bir kilometre taşı

Kanadalı düzenlenmiş dijital varlık yöneticisi 3iQ, halka açık Bitcoin (BTC) fonunun bir başka büyük kilometre taşını kaydetti.

Şirket Twitter’da 14 Ocak’ta 3iQ’nun Bitcoin Fonu’nun (QBTC) 1 milyar dolara ulaştığını duyurdu. Yeni dönüm noktası, 3iQ’nun Nisan 2020’de fonu başlatmasının ardından QBTC’nin parabolik büyümesini gösteriyor. QBTC, Ekim 2020’de kaydedilen 100.000.000 $’lık önceki dönüm noktasına göre şimdi %900 arttı.

Daha önce bildirildiği gibi, 3iQ’nun QBTC’si, Kanada’nın Toronto Menkul Kıymetler Borsası adlı büyük bir borsada listelenen ilk halka açık Bitcoin fonudur. Cameron ve Tyler Winklevoss’un Gemini’si, 3iQ’nun QBTC’si için saklama hizmetleri sağlıyor.

QBTC.U, Nisan ayında listelendiği zamanki 11 $’dan %330 artarak 48.63 $’ dan işlem görüyor.

En büyük kripto şirketlerinden biri

3iQ görünüşe göre Kanada’daki en büyük kripto para şirketlerinden biridir. Ocak 2018’de, 3iQ’nun Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu ve Kanada Menkul Kıymetler Yöneticileri tarafından düzenlenen ilk kripto fonu olduğu bildirildi. Şubat 2020’de 3iQ, Kanada Finansal İşlemler ve Raporlar Analiz Merkezi tarafından düzenlenecek Kanada dolarına sabitlenmiş bir stablecoin başlatmak için blok zinciri girişimi Mavennet ile ortaklık kurdu.

3iQ’nun eski üst düzey yöneticisi Shaun Cumby, aynı zamanda, 11 Ocak’ta OSC’ye bir Bitcoin borsa yatırım fonu için başvuruda bulunan bir şirket olan Arxnovum’un da CEO’su.

cointelegraph


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir