20 saatte 2 dolardan 200 dolara: Pump ve sonrasında dump
20 saatte 2 dolardan 200 dolara: Pump ve sonrasında dump

20 saatte 2 dolardan 200 dolara: Pump ve sonrasında dump

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Başka bir DeFi tokenı, devasa bir pump hareketi gösterdi. DeFi alanı büyümeye devam ediyor. Bununla birlikte, projeleri, çok sayıda forkları ve sorgulanamayacak kadar çok kavramları taklit etme sıkıntısı bulunmuyor.

Fiyatta patlayan, saatler içinde muazzam kazançlar gösteren, ancak saatler sonra çökerek geri dönen çeşitli tokenları da görebiliriz. Bazıları, tasarlandıkları yolun bu olduğunu iddia ediyor, ancak saatler içinde 100 kat artış ve birkaç saatte 100 kat azalma, protokol tasarımıyla pek açıklanamıyor.

20 saatten az bir sürede 2-200 doları arası

Ampleforth, geçen yılki tonu belirledi ve ağ yeterli sayıda katılımcı tarafından kullanıldığında dengeyi sağlamayı amaçlayan dinamik bir tedarik protokolü sağladı.

Bununla birlikte, geçtiğimiz birkaç ay içinde, protokolün mekaniğinde sayısız değişikliğin olduğu ve hepsinin onu iyileştirmeye çalıştığı varsayılan birçok varyant gördük. Böyle bir proje Dynamic Supply ve onun tokenı olan Dynamic Supply Token.

Temelde, iki gün önce yayınlanan bir Medium gönderisine göre, Dynamic Supply, Basis adlı başka bir protokolden esinlenen “merkezi olmayan algoritmik stabilcoin” öne sürüyor.

Ana fark, başlangıçta mevcut olan 10.000 DST’nin ilk arzı, 6 saatlik azaltılmış dönem aralığı ve maksimum 250.000 DSTR token kaynağı gibi görünüyor.

Kripto paranın en temel açıklaması, her altı saatte bir, 1 dolarlık kalıcı hedefi olan mevcut fiyata göre arzın yeniden hesaplandığı yeni bir dönemin başlamasıdır. Diğer bir deyişle, fiyat daha yüksekse, arz genişler, daha düşükse, kullanıcıların tokenları ile ne yaptığına bağlı olarak ya sözleşme yapar ya da aynı kalır.

Grafik, resmi lansmandan birkaç gün sonra şu şekilde görünüyor:

dstusd

Görüldüğü gibi, fiyat yaklaşık 2 $’dan yaklaşık 200 $’a yükseldi ve ardından 17 saatten kısa bir süre içinde 2 $’a geri döndü. Böyle bir piyasa davranışını, mevcut protokol mekaniği ile gerekçelendirmek gerçekten zor.

Delilik Devam Ediyor

Bu türden pump ve ardından gelen dump hareketleri kimi tradderların çılgınca kazançlar elde ederken çoğunun delice kayıplara maruz kaldığı anlamına geliyor.

Bu projenin Telegram grubuna bakmak, tam olarak kaç kişinin yandığını anlamayı kolaylaştırır. Grubun yöneticilerinden biri şu yorumu paylaştı:

“Önemli bir piyasa düzeltmesine denk gelen Dynamic Supply’ın başarılı bir şekilde piyasaya sürülmesinden bu yana iki gün geçti. Ancak, hala buradayız ve sürüm için birkaç güncelleme hazırlıyoruz. […] Son olarak, fiyat manipülasyonunu ve dönem manipülasyonunu azaltmak için bir güncellemeyi test ediyoruz.”

Doğru, piyasa ciddi bir düzeltmeden geçti. Bununla birlikte, değerinin %97,5’ini kaybetmedi, yani YSD zirvesinden bu yana ne kadar düştü. Böylesine dramatik bir düşüşün iki makul açıklaması balina manipülasyonu veya istismardır.

Her durumda, bunun gibi projeler patlamaya devam edecek. Bu kaçınılmazdır – sermayenizi birkaç saat içinde 100 kat ile çarpma potansiyeli herkes için çekicidir. Bu doğru olduğu sürece, bazıları bundan yararlanmaya devam edecek.

Bu konuda özellikle dikkatli olmak gerekiyor. Görünüşte karmaşık olan protokol mekaniğini açıklayan 400 kelimelik bir Medium gönderisinden başka hiçbir şeyi olmayan bir projeye yatırım yapmak, arkasındaki balinalar dışında kimseyi zengin yapmayacaktır.

bu haber ilk defa cryptopotato’da yayımlanmıştır


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin