Otomobil devinden blockchain açıklaması
Otomobil devinden blockchain açıklaması

Otomobil devinden blockchain açıklaması

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Otomobil devi Ford’un yeni araştırması, blockchain gibi yeni teknolojilerin kentsel hava kalitesini iyileştirmeye nasıl yardımcı olabileceğini gösteriyor.

Blockchain teknolojisi

Ford tarafından yapılan bir basın açıklamasına göre, otomobil şirketi Londra, Köln ve Valencia’daki hibrit araçların büyük şehirlerde hava kalitesini iyileştirme potansiyelini araştıran üç yıllık bir çalışma yürüttü.

Ford, 400.000 kilometreden fazla veriyi analiz ettikten sonra, blockchain teknolojisinin hava kirliliğinin azaltılmasına katkıda bulunabileceği sonucuna ulaştı.

Hibrit araçlar, blok zinciri ve dinamik coğrafi çit kullanarak, düşük emisyonlu bir bölgeye girerken otomatik olarak sıfır emisyon moduna geçebilir.

Köln’deki bir denemede, bir aracın coğrafi çitle çevrili bir bölgeye giriş veya çıkış saatlerini kalıcı olarak kaydetmek için blok zinciri kullanıldı ve aracın “yeşil millerinin” depolanmasını ve şehir yetkilileri ve filo sahipleri arasında paylaşılmasını sağladı.

Hava kirliliğinin azaltılmasına katkı

Ford, araçları çeşitli şehirlerden gelen emisyon verilerine bağlamanın hava kirliliğini azaltmaya ve düşük emisyonlu bölge uyumluluğunu geliştirmeye yardımcı olabileceğini söylüyor.

Ford Europe kurumsal bağlantı direktörü Mark Harvey, blok zinciri ve dinamik coğrafi sınırlamanın şehirleri dönüştürmede önemli bir rol oynayabileceğini iddia ediyor ve şöyle diyor:

“Öncü araştırmamız, her türden operatörün PHEV teknolojisi ile her iki dünyanın da en iyisini elde edebileceğini ve üretkenlikten ödün vermeden gelişmiş sürdürülebilirlik için filoları harekete geçireceğini gösteriyor. Köln ve Valencia’daki en son araştırmalarımızla, coğrafi sınırlama ve blok zinciri gibi bağlantılı teknolojilerin şehirlere, vatandaşlara ve operatörlere sağlayabileceği ek sürdürülebilirlik ve uyumluluk avantajlarını gösterdik.”

dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin