Kripto alanının başarısı: Forbes’ın 30 yaş altı 30 girişimci listesinde çarpıcı sonuçlar – işte ayrıntılar
Kripto alanının başarısı: Forbes’ın 30 yaş altı 30 girişimci listesinde çarpıcı sonuçlar – işte ayrıntılar

Kripto alanının başarısı: Forbes’ın 30 yaş altı 30 girişimci listesinde çarpıcı sonuçlar – işte ayrıntılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Forbes, 30 yaşın altındaki gelecek vaat eden 600 girişimcinin yeni listesinde kripto ve blok zinciri sektörlerinden 10 temsilci bulunuyor.

Bu yıl Forbes’in 30 Yaş Altı 30 listesinde yer alan genç iş liderlerinden on tanesi, ana akım medyadan sektörün artan kabulünü vurgulayarak blok zinciri ve kripto para biriminde çalışıyor.

Girişimcilerin alanları

İsmine rağmen, liste aslında çeşitli kategorilerde 600 genci vurguluyor. İlk 30 içerisinde kripto finans kategorisinde yedi kişi, bir kişi risk sermayesi, bir kişi enerji ve bir kişi de üretim alanında yer alıyor.

Finans kategorisinde 1,2 milyar dolarlık kripto türev borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried yer alıyor. Geçen yıl piyasaya sürüldüğünden bu yana FTX, seçimler için tahmin piyasaları, Bitcoin’in hash gücü ve petrol için vadeli işlem sözleşmeleri gibi yenilikçi ürünler sunarak etki yarattı ve bu yıl borsa için 30 milyon dolar kar sağladı.

ABD merkezli ilk token teklifi ve borsa platformu CoinList’in kurucu ortağı Brain Tubergen de listede yer alıyor. CoinList, 2017’de piyasaya sürüldüğünden bu yana, a16z, Sequoia Capital ve Bain Capital Ventures dahil olmak üzere sektörün ağır topları tarafından desteklenen birçok kripto projesi için 800 milyon dolardan fazla kaynak yaratmayı kolaylaştırdı.

Kadınlar da listede

Öne çıkan kripto liderlerinin neredeyse üçte biri kadınlardan oluşuyor. Bu da küçülmeye işaret ediyor, ancak yine de düşük kadın katılımıyla ünlü bir sektörde önemli bir cinsiyet farkı var. Forbes, Bitcoin’in ilk kadın çekirdek protokol mühendisi Amiti Uttarwar ile birlikte kripto borç verme platformu BlockFi’nin kurucusu Flori Marquez ve risk sermayesi kategorisinde yer alan Volt Capital’in kurucu ortağı Soona Amhaz’a yer veriyor.

Layer1 Technologies’in kurucu ortağı Alexander Liegl, listenin kripto madenciliği sektörünün tek temsilcisi. Liegl’in şirketi, küresel hash gücünün %30’unu uzun vadede Amerika Birleşik Devletleri’ne getirmek için iddialı bir plan hazırladı. Liegl enerji kategorisinde yer alıyor.

Bitcoin ödeme firması Zap’ın CEO’su Jack Mallers da finans kategorisinde yer alıyor.

Forbes, son listesinde blockchain destekli tedarik zinciri veri platformu Authenticiti’nin üç kurucu ortağı olan Andrew Yang, Yeong Woo Park ve Athanasios Karachotzitis’i üretim kategorisi altında değerlendiriyor.

Kripto alanının finans kategorisindeki güçlü gösterimi, muhtemelen seçici kurulun sektörle bağları olduğu gerçeğinden kaynaklanıyor: Bunlar arasında, bir dijital varlıklar fonu işleten Ark Investment Management’ın kurucusu Cathie Wood ile birlikte Galaxy Digital’in kurucusu Mike Novogratz yer alıyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin