Nesnelerin İnterneti nihayet kitleler için aradığı benimsenme ve inovasyon aracını buldu: Blockchain Nesnelerin İnterneti (BIOT) olarak bilinen açık standart inisiyatifi, önümüzdeki on yıl içinde büyük oranlarda büyüyebilir. Blockchain IoT, 2026 yılına kadar 254 milyar dolarlık bir pazar olabilir.
New York merkezli bir danışmanlık firması olan Aftrex Market Research‘ün yeni bir raporuna göre, 2026 yılına gelindiğinde BIOT teknolojisinin 254 milyar dolarlık bir piyasaya ulaşması bekleniyor.
CoinMarketCap verilerine göre en büyük 10 kripto paranın toplam piyasa değeri şu anda yaklaşık 272 milyar dolar civarındadır.
BIOT nedir?
Blockchain Nesnelerin İnterneti, Blockchain tabanlı donanım güvenliği için açık standartlar geliştirmek üzere tasarlanmış açık kaynaklı bir platformdur.
Hızlandırılmış veri alışverişi, gelişmiş güvenlik ve düşük maliyetin pazar büyümesini hızlandırması bekleniyor.
Araştırmaya göre Blockchain nesnelerin interneti, anlaşmalarda gizliliği ve iş dünyasındaki iletişim güvenliğini artırmaya yardımcı olabileceğinden, Blockchain’in benimsenmesinde bir katalizör olabilir. BIOT teknolojisinin büyük çapta benimsenmesi, özellikle petrol ve gaz, otomotiv ve imalat sektörlerinde endüstriyel otomasyonun uygulanmasıyla daha da güçlendirilebilir.
Blockchain Nesnelerin İnterneti’nin olası uygulamaları nelerdir?
Aftrex araştırması, Blockchain nesnelerin internetinin muhasebe ve ödeme sistemlerini daha sağlam ve verimli hale getirmek için kullanılabileceğini göstermektedir. BIOT destekli muhasebe sistemleri, perakendeciler için uçtan uca bir iz oluşturarak, güvenli ve değişmez verilerden daha fazla şeffaflık sağlamaya yardımcı olabilir. Ayrıca, çeşitli işletmeler tarafından yürütülen sadakat ve ödül programlarının bir parçası olabilir. BIOT kullanımı iş operasyonlarını daha güvenli ve aynı zamanda daha ekonomik hale getirmede yardımcı olabilir.
Aftrex ayrıca kripto para birimlerinin mikro ödemeler de dahil olmak üzere güvenli küresel ödemeler yapmaya yardımcı olmak için BIOT devrimini tamamlayacağına işaret ediyor.
Firma ayrıca, bu artan benimsemenin en büyük kısmının Asya Pasifik bölgesinden geleceğini gösteriyor. Avustralya, Japonya ve Çin özellikle yüzde 13,3’lük beklenen bileşik yıllık büyüme oranı ile kullanımından yararlanacak. Singapur gibi diğer Asya ülkeleri de Blockchain projelerine odaklanmaları nedeniyle büyük fayda sağlayanlar olabilir.
Çalışma, bu büyüme hikâyesine en önemli katkıların IBM, Microsoft, Amazon, Samsung ve Oracle’dan geleceğini iddia ediyor.
En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.