PwC'ye göre dijital varlıklar arasında, sadece dijital para birimleri şu anda gerçekten kullanılabilir
PwC'ye göre dijital varlıklar arasında, sadece dijital para birimleri şu anda gerçekten kullanılabilir

PwC’ye göre dijital varlıklar arasında, sadece dijital para birimleri şu anda gerçekten kullanılabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

PwC İsviçre’deki kıdemli yönetici ve veri analiz uzmanı olan Roland Stadler, çeşitli dijital varlık türleri arasında, şu anda sadece dijital paraların makul bir şekilde kullanılabileceğini söyledi. Stadler, bu açıklamayı 31 Temmuz’da kurumun internet sitesinde yaptı.

Stadler, dijital varlıkların ilk bakışta benzer görünse de daha yakından incelendiklerinde farklı olduklarını iddia ediyor.

PwC’ye göre dijital varlıklar arasında, sadece dijital para birimleri şu anda gerçekten kullanılabilir

Stadler dijital varlıklar ile para birimleri arasında bir ayrım yapıyor ve dijital varlıkları üç türe ayırıyor: Bitcoin (BTC), hizmet token’ları ve menkul kıymet token’ları gibi para birimleri.

Stadler’e göre, BTC gibi para birimleri hem bir ödeme aracı hem de merkezi bir kurumun müdahalesi olmaksızın kullanılabilen eşit bir ödeme ağıdır. Yardımcı yazılımlar, yazılım veya servis kullanmak için yakıttır. Stadler, EtherCum tabanlı akıllı sözleşmeleri, BTC ve ETH arasındaki farkı göstermek için kullandığını söylüyor.

Dijital varlıkların üçüncü sınıfı, menkul kıymet token’larıdır. Bu token’lar, şirketlerdeki hisse senetleri gibi dijital menkul kıymetleri veya bir projeden gelecekteki kar haklarını alırlar. Stadler, menkul kıymet token’larının bir şirketin IPO’su ile aynı yasal gerekliliklere tabi kalabileceklerini belirtiyor.

Stadler, BTC’ye güveniyor

Çeşitli dijital varlıkları tanımlayan Stadler’e göre, BTC bir ödeme aracı olarak artan kabul ile uzun vadeli bir yatırım olarak kabul ediliyor:

Teknik istikrar özellikle önemli bir rol oynuyor. Öncelik, muhafazakâr teknolojik gelişme ile güvenlik ve dış etkilere karşı direncin verilmesidir. Bitcoin, sadece birkaç kuruşa mal olan ücretlerle, geleneksel ödeme işlemlerinin çok yüksek işlem ücretleri gerektirdiği uluslararası ticaret alanındaki maliyetler açısından önemli faydalar sağlayabilir.

Stadler, menkul kıymet token’ları için yüksek bir başarısızlık riskine işaret ediyor.

Son olarak Stadler, BTC’nin teknolojik, sosyolojik ve ekonomik perspektiften önemini vurgulayarak, yenilikçi iş modelleri için olası fırsatlardan bahsediyor. Stadler’e göre gerçek dünya varlıklarının akıllı sözleşmeleri ve token’laştırılması, emekleme aşamasındadır ve gelecekte iş dünyası üzerinde bir etkisi olacaktır.

ICO’lara gelince, Stadler, çoğunlukla aldatmacalar olduğunu, hatta dürüst projelerde bile  pazarın kolayca manipüle edilebileceğini söylüyor ve ICO’lardan uzak durmayı tavsiye ediyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin