6 kullanıcı tipi

Kripto para dünyasındaki 6 kullanıcı tipi

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para dünyası, Telegram’da yer alan 6 kullanıcı tipi konusu ile özetlenebiliyor. Telegram günümüzde birçok insanın başlıca iletişim merkezlerinden birisi. Ve gerçek hayatta olduğu gibi kripto para piyasasında bulunan birçok kullanıcı tipine de ev sahipliği yapıyor. Biz de bu yazımızda size bu tipleri tanıtacağız.

İşte kripto para dünyasının 6 kullanıcı tipi

Her an alarmda

6 kullanıcı tipi

Bu tipteki kullanıcılar, her türlü kanalda çok aktif oldukları diğer kullanıcıları da delirtirler. Öncelikle bir projeye büyük sevgi beslediklerini ilan ederler fakat daha sonra en ufak sorunda bu sevgi yerini sinire ve kızgınlığa bırakır. Bu kullanıcı tipinin temel cümlesi “Herkesi seviyorum”dur. Diğer kullandıkları cümleler ise; “Projeye gerçekten inanıyorum. Ama diğer taraftan geri ödeme almak istiyorum ve paraları geri istiyorum! Senden nefret ediyorum! Paramı geri ver! Bu bir aldatmaca! Bir dolandırıcılık! Her şey gitti! Annemi dinlemek zorundaydım! Kaçın, sizi aptallar!”

Bağlantıları olan kişiler

6 kullanıcı tipi

Bu tür kullanıcılar her türlü bilgiye sahip olduklarını dile getirirler. Kanunlardan haberdar olduklarını söyleyerek, CIA, yargı mahkemeleri gibi bağlantılarını örnek verirler. Temel cümleleri ise:  “Başınız büyük belada. Ben zaten her şeyi SEC’e bildirdim (ABD Menkul Kıymetler ve Mübadele Komisyonu). Panik yapmaya başlayabilirsiniz çünkü FBI’ın gözü üzerinizde.”

İnananlar

6 kullanıcı tipi

Bu kullanıcılar, kripto para piyasasındaki en önemli kullanıcılardır. Kendi paralarını sadece kâr elde etmek için değil, proje ve ekibe olan güvenden dolayı da yatırım yaparlar. Bu insanlar, ekibi destekleyen ve esin kaynağı olan her projenin temel izleyicisidir. Bu kişilere, ürünün en sadık takipçileri ve geliştirme sırasında anlayış ve sabır sergileyen kişileri diyebiliriz. Bu izleyici, hemen hemen her iletiyi okuyan ve medyadaki her referansı izleyen deneyimli kripto para piyasası meraklıları ve analistleri tarafından temsil edilir. Genellikle tüm konuları kendi başlarına araştırırlar ve bazen cevaplarını diğerleriyle de paylaşırlar.

Tekrar satanlar

6 kullanıcı tipi

Bu kullanıcıların amacı, ucuza elde ettiklerini daha yüksek fiyatlara satmaktır.  Projeleri kimin, nasıl geliştirdiğini, neyin arkasında kim olduğunu umursamaz. Whitepaper’ı bile okumazlar. Temel kelime bilgisi: “Giriş ne zaman? Hadi çocuklar, acele edin! Bir ay içinde 100 $’lık bir kazanç yapmak için sabırsızlanıyorum.”

Banlanan üyeler

6 kullanıcı tipi

Bu tür kullanıcılar her seferinde taşkın yapar ve her seferinde de banlanır. Sonra yeni bir hesap açar ve baştan başlar. Temel kelime: “Neden yine yasaklanıyorum? 1 milyon dolar yatırdım ve burada yasaklandım. Niye ya?”

İğneleyici troller

6 kullanıcı tipi

Bu kullanıcılar, her ay bir kere çevrimiçi olur ve her seferinde de aynı soruları sorar: “Napıyorsunuz, proje daha çökmedi mi?” Daha sonra ortadan kaybolur ve bir süre sonra yine aynı şaka ve iğneleyici sözlerle geri gelir.

CCN

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir