featured

2021 yılından bu yana kripto dolandırıcılığı rekor seviyeye ulaştı: Raporun detayları…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto varlıklar, hayatımıza daha çok 2017 sonrasında girdi. En yoğun kullanım ise 2021 sonrasında başladı. Geçtiğimiz sene büyük bir patlama yaşamıştı. Bu alana insanların yönelmesi dolandırcılığın önünü ise açtı. Kripto dolandırıcılığı 2021 yılıyla beraber adeta zirve yaptı. ABD düzenleyicisi konuyla alakalı bir rapor paylaştı.

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), 46.000’den fazla kişinin geçen yılın başından bu yana dolandırıcılık nedeniyle 1 milyar doların üzerinde kripto para birimi kaybettiğini bildirdiğini açıkladı.

FTC, dolandırıcıların kriptoda 1 milyar dolardan fazla çaldığını söyledi

ABD Federal Ticaret Komisyonu, Cuma günü kripto dolandırıcılığı hakkında bir veri paylaştı. FTC’de kıdemli veri araştırmacısı olan Emma Fletcher şunları yazdı:

“2021’in başlangıcından bu yana, 46.000’den fazla kişi dolandırıcılık nedeniyle 1 milyar dolardan fazla kripto kaybetti. Bu, diğer ödeme yöntemlerinden daha fazla. Kayıp olarak bildirilen her dört dolardan biri anlamına geliyor.”

Spesifik olarak, 2021’de 680 milyon dolarlık kripto dolandırıcılığı zararı rapor edildi. Bu yılın ilk çeyreğinde kripto dolandırıcılığından kaynaklanan kayıplar 329 milyon doları buldu.

Araştırmacı, medyan bireyin rapor ettiği kaybın 2.600 dolar olduğunu ekledi ve şunları kaydetti:

“İnsanların dolandırıcılara ödeme yaptıyor. Dolandırıcılara Bitcoin (%70), Tether (%10) ve Ether (%9) ödemeleri olduğunu görüyoruz.”

Düzenleyici ayrıca, 2021’den bu yana bir dolandırıcılık nedeniyle kripto para kaybettiğini bildiren kişilerin neredeyse yarısının, “sosyal medya platformunda bir reklam, gönderi veya mesaj” ile başladığını söylediğini açıkladı. Yatırımcılar tarafından bildirilen en iyi platformlar Instagram (%32), Facebook (%26), Whatsapp (%9) ve Telegram (%7) oldu.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin