Axie Infinity oyunu

Axie Infinity oyunu yeni kazanç kapısı oldu. DeFi sisteminde başka neler var. Detaylar analizde.

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Axie Infinity gibi oyunlar kripto pazarının son 10 yılda hızla büyümesi ile bu alanda yeni pasif gelir elde etme fırsatlarını da beraberinde getirdi. Bunun bir örneği olarak son zamanlarda büyümekte olan bir internet forumundaki bireylerin oyun eksenli merkezi olmayan finans protokollerine (DeFi) yönelmesi oldu. Bu sistemde oyuncular geleneksel oyun aktivitelerinde yer alarak ödül kazanıyorlar.

Kullanıcı sayısı 750 Bin’in üzerine çıktı

Daha geniş bir bakış açısıyla ele alacak olursak Blockchain Game Alliance (BGA) tarafından yayınlanan bir araştırma gösteriyor ki sadece 2021’in 3. Çeyreğinde Blockchain temelli oyun başlıkları tamamı 2,3 Milyar Dolardan fazla olan bir değeri üretmeyi başardı. Bu arzlar kendi cüzdan işlemlerinde 24 katından fazla bir artış görmekle kalmadı. Aynı zaman bu oyunları aktif olarak oynayan kullanıcı sayısı 2021’in 1. Çeyreği ile 3. Çeyrek arasında 29,5 Bin’den 750 Bin’in üzerine çıktı.

Oyna-Kazan (P2E) oyun anlayışını yeniden tanımlıyor

Belirtildiği gibi, GameFi pazarının büyümesi, büyük ölçüde, adından da anlaşılacağı gibi, kullanıcıların kendileri için somut gelir akışları oluşturmasına olanak tanıyan ‘Play-to-Earn’ (P2E) olarak adlandırılan operasyonel bir modelin ortaya çıkmasıyla olmuştur.

Bu kurulum, çoğu merkezi oyun ekosisteminin nasıl çalıştığına doğrudan karşıttır; burada oyuncular, belirli bir başlığın her küçük yönünün kilidini açmak için çok sayıda mikro işlemi çözmek zorundadır. Ortaya çıkan somut rakamlar ve son birkaç yılda yayımlanan konu ile ilgili bir çok makale incelendiğinde GameFi arzlarının bir çok kişinin hayatında olumlu etkiler yarattığı görülüyor.

İyi oyuncular günlük 50 Dolar’ı yakalıyor

Yapılan araştırmalarda Filipinler örneği dikkat çekti. Filipinler’deki oyuncuların, son derece popüler blockchain tabanlı fantezi oyunu “Axie Infinity” oyununu oynayarak asgari ücretin üzerinde bir maaş kazanabilecekleri bildirildi. Başka bir araştırma ise, daha az gelişmiş ülkelerde yaşayan bazı yüksek kalibreli oyuncuların günde 50 dolara kadar tahakkuk edebildiklerini – ki bu da günlük ortalama gelirlerinin oldukça üzerindedir – ve böylece oyun tutkularını tam zamanlı bir işe dönüştürebildiklerini ortaya koydu.

Ayrıca meta veri tabanının sürekli büyümesiyle, özellikle Coca Cola, McDonalds, Adidas’tan daha fazla firma gelişen Web3 ekosistemine girmeye devam ettikçe, özellikle de Coca Cola, McDonalds, Adidas gibi bir çok önemli firmanın gelişen Web3 ekosistemine girmeye devam etmesiyle blok zinciri tabanlı oyun başlıklarının yükselişi kaçınılmaz bir sonuç gibi görünüyor. Ayrıca Metavese’in devam eden büyümesiyle, blok zinciri tabanlı oyun başlıklarının yükselişi de kaçınılmaz bir sonuç olarak görülüyor.

Küresel oyun pazarını sallayacak mı?

Bu bağlamda, araştırmalar, bugün piyasadaki en iyi blockchain oyunlarının toplam 14 Milyar Dolarlık bir değer sınırını çoktan aştığını gösteriyor. Analistlere göre endüstri, önümüzdeki on yılda 175 milyar dolarlık küresel video oyunları pazarını büyük ölçüde bozmaya hazırlanıyor.

Axie Infinity

Öne çıkan GameFi oyunu: Axie Infinity

Bugün piyasadaki en önde gelen oyna-kazan kripto oyunlarından biri olan Axie Infinity, 2 milyondan fazla oyuncudan oluşan aktif bir kullanıcı tabanına sahip. Başlığın temel tasarımı, kullanıcıların savaşlar, toplama, yetiştirme ve ticaret gibi farklı oyun içi amaçlar için “Axies” olarak adlandırılan çeşitli NFT tabanlı karakterlerin konuşlandırılmasını gerektiriyor.

Ödül açısından bakıldığında, oyunun ayrılmaz bir parçası olan AXS (Axie Infinity Shard) jetonları, yetiştirme, PVP savaşları vb. gibi belirli etkinliklerde bedel olarak kazanılabilir. Ayrıca staking amacıyla da kullanılabilirler ve kullanıcılara yaklaşık %75’lik bir yıllık getiri yüzdesi sağlamaya yardımcı olabilirler.

Son olarak, Axie’ler birçok NFT meraklısı tarafından somut değer depoları (SOV) olarak görülüyor. En pahalı Axie (“Melek”), geçen yıl boyunca 200+ ETH karşılığında işlem gören diğer birçok benzer teklifle birlikte 300 ETH’ye satıldı.

Attack Wagon

Attack Wagon

Bugün piyasadaki en hızlı büyüyen GameFi oyunlarından biri olan Attack Wagon, oyuncularına, kullanıcıların oyun ekosistemi içinde arazi satın alabilecekleri benzersiz bir pasif gelir fırsatı sunuyor. Bu arsalar, yatırımcıların sistemin dahili ücret havuzunun bir kısmını kazanmaları için otomatik “ücret üretme cihazları” olarak hareket ediyor.

Bu arazilerin her biri benzersiz teşvik avantajları sunar. Örneğin, Ortak Arsalar ve Büyük Arsalar, kullanıcıların piyasadan toplanan toplam ücretlerin %40’ını paylaşmalarına izin verirken, İkonik Arsalar, kullanıcılara genel pazar yeri ücretlerinin %20’sini tahakkuk ettirirken, sahiplerine oy hakları, özel oyun içi NFT’ler gibi avantajlar sağlar.

Splinterlands

Splinterlands

Listemizdeki son oyun, kullanıcılara ücretsiz olarak sunulan NFT tabanlı bir taktik ticaret kart oyunu olan Splinterlands. Axie Infinity ile karşılaştırıldığında, bu oyun için giriş engeli 10 Dolar gibi düşük bir bedel. Oyuna girdikten sonra, kullanıcılara çeşitli oyun içi etkinliklere katılmaları için DEC (Karanlık Enerji Kristali) jetonları veriliyor. Artış oranı, bir oyuncunun faaliyet gösterdiği ligin yanı sıra belirli bir noktada savaşan oyuncu miktarı, bir kişinin kazandığı galibiyet sayısı vb. gibi diğer faktörlere doğrudan bağlı.

Axies gibi, Splinterland ekosisteminde bulunan NFT’ler, OpenSea, Rarible vb. dahil olmak üzere önde gelen pazarlarda satılabilir. Aslında, en değerli Splinterlands NFT – Poseidon – şu anda 1.000 ETH gibi şaşırtıcı bir değere sahip.

coingape.com

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin