featured

Kripto analistlerinin Ethereum (ETH) yorumları endişe yarattı: “Sıradaki hareket düşüş olabilir”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

#kripKripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum (ETH), yeniden grafiklerini yeşile boyadı. Piyasa lideri olan Bitcoin’in yeniden yükselişe geçmesinin ardından kripto para piyasası da hareketlendi. Piyasadaki son ralli, yatırımcıların umutlarını tazeledi. Peki, ETH fiyatındaki yukarı yönlü hareket nereye kadar devam edecek?

Ethereum’un fiyatı nihayet yeniden 2,000 dolar seviyesinin üzerinde işlem görüyor. Yatırımcılar şu anda her zamankinden daha iyimser. Kötü günlerin geride kaldığına inanan yatırımcılar, yeni bir boğa piyasasının başladığını ve ETH fiyatının önümüzdeki aylarda yeni bir ATH’ye yöneleceğini umuyorlar. Ancak, kripto para piyasasının yüksek volatiliteye sahip olduğunu ve her an bir değişiklik gerçekleşebileceğini akılda tutmak gerekiyor. Büyük rallilerin arkasından genelde düzeltmeler gelir. Bu yüzden, temkinli olmakta fayda var.

Ethereum (ETH) günlük fiyat grafiği analizi:

Günlük zaman diliminde fiyat, 1,800 dolar civarındaki 200 günlük hareketli ortalama tarafından desteklendikten sonra dün önemli ölçüde arttı. Piyasanın büyük alçalan kanalın üzerinde kırılması, yeni bir yükseliş dalgasının ufukta olduğunu gösteriyor. Ancak, yine de hızlı karar vermekten ve büyük işlemler yapmaktan kaçınmanız gerekebilir. Çünkü sıradaki hareket kısa vadeli bir konsolidasyon veya bir düzeltme olabilir.

Ethereum ETH

En büyük altcoin’in fiyatı 2,200 dolarda bulunan direnç noktasına ulaşmayı başardı. Ayrıca, teknik göstergelerden Göreceli Güç Endeksi (RSI) de dahil olmak üzere genel olarak olumlu bir görünüme sahip.

Sonuç olarak, ETH fiyatının 2,000 dolar seviyesine geri çekilme olasılığı oldukça yüksek. Bu yüzden,  kırılan kanalın daha yüksek trend çizgisine doğru daha derin bir düşüş gerçekleşebilir. Ancak ardından, piyasadaki iyi koşulların devam etmesi durumunda yükseliş kaldığı yerden devam edebilir.

Ethereum (ETH) 4 saatlik fiyat grafiği analizi:

4 saatlik grafik klasik bir yükseliş devam formasyonunu gösteriyor. Grafiklerden de görüldüğü üzere, gözde altcoin’in fiyatı ilk olarak Ekim ayında 1,550 dolar seviyesinden toparlandı.

Ardından piyasa birkaç haftalık bir birikim aşamasından geçerek 2,000 dolar seviyesinin altında konsolidasyona uğradı ve net bir fiyat aralığı oluşturdu. Son olarak, dünkü fiyat yükselişi son birkaç haftadaki uzun birikim aşamasının doğrudan bir sonucuydu. Ethereum’un fiyatı şu anda 2,150 dolarda bulunan direnç noktasını test ediyor.

Bu arada, günlük zaman dilimine benzer şekilde Göreceli Güç Endeksi, momentumda aşırı alım durumunu gösteriyor. Bu nedenle, yükselişin hızlı bir şekilde devam etmeden önce bir miktar geri çekilmesi beklenebilir. En gözde altcoin olan Ethereum, kısa vadede 2,000 dolar seviyesine veya hatta birikim aralığının orta çizgisi olan 1,850 dolara doğru bir düşüş yaşayabilir.

Teknik göstergeler

Popüler kripto analistleri, Ethereum fiyatı hakkındaki görüşlerini paylaştılar. Genel olarak, yükselişin devam etmeden önce kısa bir geri çekilme yaşayabileceğini düşünüyorlar. Peki, bu dönemde yatırımcılar nasıl hareket etmeli?

Ethereum’un fiyatı dün %10’dan fazla artış göstererek 2,000 dolar seviyesinin üzerine çıktı. Ancak kripto piyasası, piyasa katılımcılarının herhangi bir eyleme geçmeden önce dikkatlice düşünmesi gereken oldukça endişe verici bir sinyal veriyor.

Bu grafik, vadeli işlem piyasası duyarlılığı değerlendirmesinde öne çıkan ölçümlerden biri olan Ethereum’un fonlama oranlarını temsil ediyor. Vadeli işlem yatırımcılarında pozitif değerler iyimserliği, negatif değerler ise kötümserliği gösterir.

Herhangi bir yükseliş eğilimi için pozitif fonlama oranları gerekli olsa da, bu ölçüt için “çok yüksek” diye bir şey de var. Dünkü fiyat artışının ardından fonlama oranları önemli ölçüde yükseldi ve en son 2021 boğa piyasasının son aşamalarında görülen seviyelere ulaştı. Bu nedenle, potansiyel uzun bir tasfiye dalgası sonucunda bir düzeltme, hatta tamamen tersine bir dönüş ufukta görünebilir.

Ancak, daha önce de belirtildiği gibi kripto piyasasındaki iyimserliğin devam etmesi durumunda yeni yükseklere doğru olan hareket başlayabilir.

Web 3.0 ekosistemine yeni bir soluk: Launchpad XYZ

Kripto para piyasası her gün gelişen ve büyüyen bir yapıya sahiptir. Ayrıca, doğru zamanda doğru hamleler yapmak kârınızı maksimuma çıkarabilir. Eğer yenilikçi bir portföye sahipseniz, Web 3.0 ekosistemine hızlı bir giriş yapan ve yüksek potansiyele sahip olan Launchpad XYZ projesine bir göz atmak isteyebilirsiniz. Şu anda ön satış aşamasında olan bu proje, borsalarda listelenmeye başlamasının ardından adından daha çok söz ettirecektir.

Launchpad.XYZ’i Ziyaret Edin

Launchpad XYZ, kripto dünyasına getirdiği yenilikçi yaklaşımlarıyla sıra dışı bir Web 3.0 tabanlı yatırım platformu olarak öne çıkıyor. NFT’lerden oyna-kazan oyunlara ve ICO’lara odaklanarak, Web 3.0 dünyasını daha erişilebilir kılmayı hedefleyen bu proje, kripto yatırımcılarının dikkatini çekiyor. Ön satışta sadece 0,045 dolarlık bir fiyatla sunulan $LPX token’ları, borsalarda listelendikten sonra ulaşmayı hedeflediği seviye ise 0,07 dolar.

Launchpad.XYZ’i Ziyaret Edin

Launchpad XYZ, bilinçsiz yatırımları önlemeyi amaçlayan eğitici materyallere sahip olmasıyla da öne çıkıyor. Bu, az bilgiyle yapılan işlemlerin riskini azaltarak kripto yatırımcılarına daha sağlam bir temel sunuyor. Kullanıcılar, blockchain ve kripto para konularında bilinçlendikçe, yatırım kararlarını daha bilinçli bir şekilde verebilirler. Eğer siz de henüz ön satış aşamasında olan bu projenin bir parçası olmak isterseniz hemen satın alabilirsiniz.

CryptoPotato


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin