featured

Solana (SOL) bir gecede yüzde 25 yükseldi: 100 dolar hedefi ne kadar yakın?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Solana (SOL) son rallisi ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Grafiklerin yeninden yeşile dönmesi ile birlikte yatırımcıların ilgisi de artıyor.

Solana, yalnızca bir gecede %25 oranında bir artış kaydetti. Bu rallisinin ardından fiyatını 50 doların üzerine çıkarmayı başardı. Teknik göstergeler boğa koşusunun devam edeceğine işaret ederken sıradaki hedef 75 dolarda bulunuyor. Eğer piyasa hissiyatı olumlu yönde kalmaya devam eder ve ayıların geri dönmesi engellenirse gözde altcoi’in yukarıda bulunan hedeflere ulaşma olasılığı oldukça yüksektir.

Piyasa lideri olan Bitcoin, 2023 yılının son aylarında yükseliş için gerekli olan ivmeyi nihayet kazandı. Fiyatın 37,000 dolar seviyesinin üzerine çıkmasının ardından altcoin piyasası da bir patlama yaşadı. Bitcoin öncülüğünde yükselen piyasa, geçtiğimiz hafta çift haneli getiriler kazandı. Yükseliş rallileri devam ederken Solana, en iyi performans gösteren coin’ler arasında yer almayı başardı. SOL fiyatının 50 dolar seviyesini geri kazanması yatırımcıların umutlarını tazeledi. Bir süredir beklenen bu performansın gerçekleşmesi Solana’nın fırsatları iyi değerlendirdiğinin bir göstergesidir.

Ancak bu kadarla da sınırlı kalmadı. 50 dolar seviyesinin kırılmasının ardından artan alıcı güveni yükseliş momentumun artarak devam etmesinin yolunu açtı. Peki, SOL fiyatı artmaya devam edip 75 dolar seviyesini aşabilecek mi?

Grafikte oluşan ve genellikle yükseliş olarak yorumlanan dip modeli, uzun vadeli bir geri dönüşün başladığına işaret eder. İyileşen piyasa koşullarıyla birlikte SOL fiyatı yakında 75 dolarda bulunan kritik direnç noktasını test edebilir.

Solana için 24 saatlik işlem hacmi 3,5 milyon dolardır. Bu da %6,7 oranında bir artış gerçekleştiği anlamına gelmektedir.

Solana SOL

Son birkaç haftadaki kayda değer büyümeyle Solana fiyatı yeniden yükselişe geçti. Fiyattaki bu iyileşme ile birlikte ticaret hacminde de büyük bir artış yaşandı. Yükseliş eğilimini destekleyen genel piyasa toparlanması, Solana’ya yönelik temel talebi artırıyor.

Sın 24 saatte %25 oranında değer kazanan SOL, grafiğinde devasa bir yükseliş mumu oluşturdu. Kısa süre içinde bu kadar hızlı yükselmesi, boğaların piyasaya kesin olarak geri döndüğünün bir işareti olarak kabul edildi. Ayrıca, SOL token’larının FTX çöküşünün ardından büyük bir düşüş yaşadığını da hatırlatmakta fayda var. Sonuç olarak, son rallisi ile bu dönemdeki kayıplarını da silmiş oldu.

Daha geniş bir zaman dilime bakıldığında da karşımıza olumlu bir tabla çıkıyor. Solana, son altmış gün içinde toplamda %212 oranında bir artış gösterdi. Böylece 50 dolarda bulunan kritik direnci aşmayı başardı. Gözde altcoin, bu yazının yazıldığı sırada ise 58,08 dolar civarında işlem görüyor. Kripto para alıcıları, son kırılmaya uygun bir takip sunarak, yuvarlanan dip formasyonunu takip ediyor. Bu modelin etkisi altında gözde altcoin’in fiyatının %34 oranında bir artış daha gerçekleştirmesi bekleniyor. Bu yükselişin de gerçekleşmesi durumunda SOL fiyatı 75 dolara ulaşacaktır.

Solana (SOL) fiyatı 50 doların üstünde kalabilecek mi?

Kripto piyasasının ivme kazanmasıyla birlikte Solana gibi yüksek performanslı altcoin’lerin uzun süreli bir yükseliş trendi yaşama olasılığı yüksek. 50 dolarda bulunan psikolojik bariyeri aşan SOL fiyatı, alıcıların trend kontrolünü sürdürmesi durumunda yükselişe devam edebilir. Ancak 75 dolara ulaşmasının bir şartı 60 dolar seviyesinin üzerinde bir mum kapanışı yapmaktır. Mevcut koşullar ve teknik göstergeler bu olasılığın oldukça yüksek olduğunu gösteriyor.

Ancak, kripto piyasası yüksek volatiliteye sahiptir ve her an her şey olabilir. Yani işlerin kötü gitme olasılığı da vardır. Solana için ise FTX’in SOL token’larını boşaltmasıyla oluşan genel arz ölümcül olabilir. Böyle bir durumda başlayacak düşüş trendi fiyatın yeniden 50 doların altına çekebilir. Bu durumda aşağı yönde test edilecek ilk seviye 38 dolar olacaktır.

Günlük grafikteki ADX çizgisi parabolik büyümenin pozitif yayını sürdürüyor. Bu arada, DMI çizgileri, yüksek momentumlu yükseliş sprintinin hareket hâlinde olduğunu gösteren yükseliş geçişiyle aynı hizada bulunuyor. Ayrıca Günlük EMA’lardaki (20, 50, 100 ve 200) keskin yükseliş, yukarı yönlü hareketin güçlü bir şekilde devam ettiğini gösteriyor.

Kripto dünyasını yapay zeka ile birleştiren yenilik: YPredict AI

YPredict, alım satım konusundaki ustalığına yapay zeka dokunuşu ekleyerek kripto analiz dünyasına yepyeni bir soluk getiren bir platformdur. Bu ekip, kripto para al-sat işlemlerini ve yatırım adımlarını daha etkili bir hale getirmeyi amaçlamaktadır. Polygon tabanlı platformları kullanarak, kullanıcılara somut ve özgün analizler sunma konusunda iddialıdır.

yPredict’i Ziyaret Edin

YPredict, özellikle yeni başlayanlar için büyük bir cazibeye sahip. Yapay zeka tarafından sunulan analizler ve tahminler sayesinde, kripto dünyasında bilinçli kararlar almak artık daha kolay. Finansal verilerle boğuşma zorunluluğu olmadan, yatırımcılar yapay zeka tabanlı analizlerle daha güvenli işlemler gerçekleştirebilirler. Ayrıca, geliştiricilere pasif gelir elde etme fırsatı sunmanın yanı sıra, token sahiplerine staking ile pasif gelir elde etme imkanı sağlayan YPredict önümüzdeki günlerde adından daha çok söz ettirebilir.

yPredict’i Ziyaret Edin

Şu anda ön satış aşamasında olan bu proje, kademeli bir fiyat artışı potansiyeli ile dikkat çekiyor. Eğer siz de yenilikçi bir portföye sahipseniz hemen bu güvenilir ve yüksek potansiyelli projenin bir parçası olabilirsiniz.

coingape


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin