featured

Yeni Haftaya Başlarken Kripto Para Piyasaları

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Oldukça hareketli bir haftayı geride bıraktık. Aylarca süren tartışmaların kahramanı 1 ağustos tarihini içinde barındıran geçtiğimiz hafta, kripto para yatırımcılarının yüzünü güldürdü. Kripto Paraların toplam piyasa hacmi ise bu gün 114.8 Milyar dolara ulaştı.

Bitcoin (BTC), tüm zamanların en yüksek seviyelerini korumakta kararlı

Kripto Paraların lokomotifi Bitcoin, Cumartesi günü kırdığı tüm zamanların en iyi kuru rekorunu bir tık artırarak korumaya devam ediyor. 3,200 dolar seviyesini aşarak kırdığı rekorun üzerine bu gün, coinmarketcap verilerine göre son 24 saatteki en yüksek kur’u 3,275$ seviyesini görmüş durumda.  Türkiye borsalarında son 24 saatteki en yüksek kur’u ise, 11,498 TL oldu. Bitcoin bu gün pazar payının % 47.1’ine sahip.

Ethereum (ETH)

2017 mart ayının başlarında yaptığı ciddi ataklar ile değer artışına geçen Ethereum, 13 haziranda ulaştığı 391 dolar seviyesi ile tarihinin en yüksek kurunu görmüştü. Temmuz ortalarında 130 dolar’a kadar gerileyen Vitalik Buterin’in Ethereum’u özellikle Ethereum Blockchain’i ile yaptığı büyük anlaşmalar sayesinde tekrar güven kazandı ve tırmanışa geçti. Son 24 saatte gördüğü en yüksek kur 264 dolar olan dijital para, 24.8 milyar dolar piyasa hacmine sahip ve toplam pazar payının %22’sini oluşturuyor.

Ripple (XRP)

Kur değeri bir doların altında olmasına rağmen piyasa değerine göre üçüncü sırayı koruyan Ripple, 0.18 dolar kurundan işlem görmekte ve 6.9 milyar dolar piyasa hacmine sahip.

Bitcoin Cash (BCH)

1 ağustos sürecinin ikinci aktörü olan Bitcoin Cash, oldukça hareketli bir hafta geçirdi. Bölünme hedefi ile yola çıkmış olan dijital para, henüz hedefine ulaşmış gibi görünmese de kendisine pazarda büyük bir yer edindiği kesin. Ve birçok uzmanın ortak görüşü, Bitcoin’in bölünmediği yalnızca Bitcoin Cash tarafından Blockchain’inin kopyalandığı yönünde. 1 ağustos sürecinin hemen ardından bazı borsalarda neredeyse bin doların üzerinde bir kur gören dijital para, coinmarketcap listesinde 2 ağustosta en yüksek kur’u olan 690 dolar’ı görmüştü. Hemen sonrasında haftay istikrarlı bir düşüşle geçiren BCH, 200 dolar seviyesine kadar geriledi. Bu haftaya %25 artışla başlayan dijital para, son 24 saatteki en yüksek kurunda 264 dolar seviyesini gördü ve piyasa hacmi 4.2 milyar dolar oldu.

Litecoin (LTC)

İlk beşteki son kripto para Litecoin istikrarını koruyarak 45 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Toplam piyasa hacmi ise 2.37 milyar dolar.

 

Nem (XEM)

Piyasa değerlerine göre sıralamasında ilk beşteki yerini neredeyse Litecoin ile paylaşan Nem, 2.3 milyar dolar piyasa hacmine sahip ve 0,25 dolar kurundan işlem görmekte.


Sinan Dündoğan

Kripto Para Haber / Kurucu
Kripto Para Araştırmacısı


Yasal Uyarı: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

 

 





 

http://www.kriptoparahaber.com/1-agustos-sonrasi-yeni-bitcoin-rekoru-geldi/


http://www.kriptoparahaber.com/tarihte-bu-gun-dijital-paralar/


http://www.kriptoparahaber.com/30-temmuz-bitcoin-ben-tek-siz-hepiniz/





Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin