Türkiye’nin kripto yasa tasarısı için detaylar belli oldu! Açıklama Mustafa Elitaş’tan geldi

Türkiye’nin kripto yasa tasarısı için detaylar belli oldu! Açıklama Mustafa Elitaş’tan geldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ülkemizde kripto yasa tasarısı için az bir zaman kaldı. Zamanın daralmasıyla birlikte detaylar netleşiyor. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş attığı tweet ile yasa tasarısı hakkında ipucu verdi. Attığı tweet sayesinde yatırımcılar biraz nefes aldı.

2021 yılının sonunda Türkiye, tarihi karar için çalışmaların başladığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan duymuştu. 2022 yılında ise kripto yasa tasarısı ülkemizde tamamlanacağı düşünülüyor. Konuyla alakalı hükümet, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ı görevlendirdi. Elitaş ise yaptığı çalışmalarla beraber yapıcı bir görünüm izliyor.

Mustafa Elitaş, kripto varlıklar üzerinde çalıştıkları konuya açıklık getirdi. Elitaş, sistemi düzenleyici, kötü niyetlileri engelleyici ve yatırımcıları koruyacak bir çalışmanın içinde olduklarını belirtti. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın üzerinde en çok durduğu konu mağduriyet oldu. Herkesin bildiği üzere kripto piyasasında fazlasıyla dolandırıcılık işlemleri oluyor. Hükümetin atacağı adımlarla bunun önüne geçilmesi planlanıyor.

Öte yandan sistem üzerinde de düzenlemelere vurgun yapan Elitaş, vergi konusunu dile getirmedi. Kripto platformları da düzenlemeden nasibini alacak gibi. Hatta MASAK geçtiğimiz günlerde bununla ilgili bir ceza işlemi uygulamıştı.

Son olarak Türk yatırımcılarının merakla beklediği “vergi” konusu hakkında detay verilmedi. Elitaş, şu an için düzenlemeler hakkında takipçilerini bilgilendirdi.

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin