TL güçleniyor: TD Securities’ten TCMB faiz kararına dair tahmin geldi
TL güçleniyor: TD Securities’ten TCMB faiz kararına dair tahmin geldi

TL güçleniyor: TD Securities’ten TCMB faiz kararına dair tahmin geldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dolar/TL 8,00’in altına düşerek aşağı yönlü ivme kazandı ve 22 Ekim’den bu yana en düşük seviye olan 7,8087’ye ulaştı. Türk lirası, geçen haftaki düşüşün ardından toparlanmaya devam ediyor.

TCMB Başkanı ve Maliye Bakanı değişti, TL güçlendi

Hafta sonu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı ve Maliye Bakanı’nın değişimiyle ilgili haberler lirayı desteklemeye devam ediyor. TL’nin gücünü artıran bir diğer gelişme ise Çarşamba günü bankalar için sınırlı olan swap artışının açıklanması oldu.

Şimdi dikkatler TCMB’nin bundan sonra ne yapacağına döndü. TD Menkul Değerler stratejistleri, yaptıkları açıklamada şöyle dedi:

TCMB, pozitif TL ivmesini canlı tutmak istiyorsa önümüzdeki hafta artışa gitmek zorunda kalacak. 1 haftalık repo faizinin 575 baz puan artarak %16’ya yükselmesini bekliyoruz.

Faiz artışı bekleniyor

Uzun vadeli görünüm USD/TRY’de hâlâ yukarı yönlü bir seyir izliyor ve 8,00’ün üzerinde bir toparlanma doları güçlendirebilir. Bununla birlikte şimdilik, düzeltmenin bir uzantısı olarak daha fazla alan olduğu görülüyor.

Commerzbank analistleri, TL’nin mevcut görünümü ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

USD/TRY son zamanların en yüksek seviyesi 8,5814’ten düşerek şu ana kadar 55 günlük hareketli ortalamaya 7,8091’de ulaştı. Böylelikle 22 Ekim’de görülen en düşük seviye olan 7,7808’e gittikçe yaklaşıyor ve bu durumda büyük bir zirve oluşumu teyit edilmiş olacak. Bu durumda 7,4385 odak noktasında olacak.

Peki sizce dolar/TL nereye gidiyor? Faiz kararı nasıl şekillenecek? Yorumlarda bizimle paylaşın.

fxstreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin