Kaçırmayın: Super Bowl kripto yağmuru geliyor! Piyasa nasıl etkilenecek?
Kaçırmayın: Super Bowl kripto yağmuru geliyor! Piyasa nasıl etkilenecek?

Kaçırmayın: Super Bowl kripto yağmuru geliyor! Piyasa nasıl etkilenecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünyanın en büyük spor organizasyonlarından Super Bowl bu yıl çokça kripto reklamını da içerecek. Peki bu durum piyasayı nasıl etkileyecek?

En büyük kripto para şirketlerinden bazıları, 13 Şubat 2022 Pazar günü oynanacak olan Super Bowl LVI sırasında yayınlanmak üzere reklam süresi satın aldı.

FTX, Coinbase ve Crypto.com da işe dahil

Önde gelen bir kripto para borsası olan FTX, çekilişler içeren bir reklam satın aldı. FTX, henüz belirlenmemiş miktarda Bitcoin vereceğini söylüyor. Hediye miktarı, reklamın zamanlamasına göre belirlenecek. Reklamın saat 11:59’da yayınlanması durumunda borsanın 11,59 milyon dolara kadar bağışta bulunabileceği anlamına geliyor.

Wall Street Journal tarafından geçen Aralık ayında yayınlanan raporlara göre, Singapur merkezli borsa Crypto.com da bir Super Bowl reklamı satın aldı. WSJ’nin daha yakın tarihli raporlarına göre, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük kripto borsası olan Coinbase’in de bir reklam spotu satın aldığı bildirildi.

Bir Kanada borsası olan Bitbuy da bir reklama sahip olacak. Reklam, yatırımcıları kripto satın alma şanslarını kaçırmaya karşı uyarıyor ve Kyle Lowry’nin NBA’deki kariyeri boyunca kaçırdığı basketbol atışları geçmişine dair riffler yapıyor.

Binance farklı bir yaklaşım benimsiyor. Super Bowl sırasında reklam zamanı satın almak yerine, kullanıcıları diğer kripto reklamlarında görülebilecek ünlü onaylarını takip etmekten caydırmak için çevrimiçi bir kampanya oluşturdu. Binance, bu kampanyanın bir parçası olarak NFT’ler de dağıtacak.

Super Bowl reklamları piyasayı nasıl etkileyecek?

Bu yıl yayınlanacak kripto reklamları dizisinin kripto pazarını etkileyip etkilemeyeceği belli değil. Bununla birlikte, yeni yatırımcıları kripto para birimi satın almaya başarılı bir şekilde teşvik eden reklamlar, Bitcoin ve diğer kripto varlıklarının değerini artırabilir.

Kriptolar önceki yıllarda Super Bowl sırasında yalnızca minimal bir varlığa sahipti. 2018’de TD Ameritrade, Super Bowl sırasında Bitcoin vadeli işlemlerini destekledi. Kripto özelliklerine sahip bir hisse senedi yatırım uygulaması olan Robinhood, 2021’deki Super Bowl sırasında da bir reklam yayınladı, ancak bu reklam özellikle kripto paralardan bahsetmedi.

Geçen yıl, Dogecoin topluluğu, Super Bowl sırasında yayınlanması amaçlanan bir TV reklamı yarattı. Topluluk, reklamı yayınlamak için yeterli parayı toplamamış olsa da, oyun sırasında görülen daha kısa bir Reddit reklamı satın almayı başardı.

Otuz saniyelik bir Super Bowl reklamının maliyetinin 6 milyon ila 7 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor. Bu yüksek fiyat etiketine rağmen, Bitcoin’in 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşması, şirketleri bu yıl reklamlara para harcamaya teşvik etmiş olabilir.

bitrates


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin