Kripto para piyasasındaki son düşüşün faturası ağır oldu
Kripto para piyasasındaki son düşüşün faturası ağır oldu

Son düşüşün faturası ağır oldu: Milyonlarca dolar buharlaştı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında yaşanan son çöküş, türev borsalarının vadeli işlemlerinde kademeli tasfiyeler yaşanmasına sebep oldu. Bu sert çöküşte piyasa değeri en yüksek varlıklar en büyük likidasyonları yaşadı.

300 milyon dolarlık tasfiye

Türev veri analizi platformu Coinglass’tan alınan verilere göre 27 Aralık 2021’deki kripto düşüşü, 300 milyon dolarlık vadeli işlem tasfiyesini tetikledi. 

Binance türevleri 119 milyon dolar değerinde tasfiyeye tanık oldu. Bitcoin fiyatı 52.000 doların altına düşerken 109.000’den fazla pozisyon tasfiye edildi.

Tarihsel olarak değerlendirildiğinde vadeli işlem sözleşmelerinin toplu tasfiyesi, varlıkta bir ayı piyasasının göstergesi olarak kabul ediliyor.

Fiyat düşüşünün ardından 94 milyon dolarlık Bitcoin vadeli işlemleri tasfiye edildi. Toplam tasfiyelerin %80’i, Bitcoin’de bir fiyat rallisi üzerine bahis yapan trader’ları temsil eden long pozisyonlarda gerçekleşti.

Bireysel yatırımcılar büyük zarar etti

Solana ve Terra 1. katman projelerinin tasfiye edilmiş vadeli işlem sözleşmeleri 9 milyon doları buldu.

Kripto para birimi @lightcrypto, çoğunlukla bireysel yatırımcılara sahip borsaların kademeli tasfiyelere maruz kaldığına inanıyor.

Bir diğer kripto para analisti @AltcoinSherpa, Bitcoin’in toplu tasfiye olaylarının ardından düşük seviyeleri tekrar ziyaret ettiği görüşünde. Bu nedenle, son Bitcoin vadeli işlemlerinin tasfiyesini, varlığın fiyatında daha fazla düşüş izleyebilir.

FXStreet analistleri, Bitcoin fiyatının kilit direnci 50.000 dolarda yeniden test edebileceğini ve 53.000 dolara yükselmeye çalışabileceğini tahmin ediyor.

fxstreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin