Son Dakika: Terra fiyaskosunun sorumlusu Do Kwon tutuklandı!

Son Dakika: Terra kurucusu hakkında tutuklama kararı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Sabah saatlerinde Terra mağdurlarını ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Mayıs ayından bu yana gündemden düşmeyen Terraform Labs şirketi yeni bir haberle çalkalanıyor. Güney Kore’den gelen haberlere göre Terra kurucusu ve birkaç kişinin aralarında bulunduğu ekip için tutuklama kararı çıktı.

Terraform Labs’ın kurucusu Do Kwon, Güney Kore hükümetinin kendisine karşı bir tutuklama yayınlamasıyla başı bu sefer büyük belaya girdi. Terra’nın stabilcoin USTC ve Terra Classic LUNC’nin çöküşü, kripto pazarından 40 milyar dolarlık paranın uçuşuna neden olmuştu.

Bloomberg tarafından sağlam kaynaklardan gelen , Seul’deki bir mahkemenin Do Kwon hakkında tutuklama emri çıkardığını bildirdi. Ancak arama emrinde diğer beş kişinin isimleri hakkında bir açıklama yapılmadı. Rapor, Terra Chief’in piyasa kurallarının ihlali nedeniyle suçlandığını gösteriyor.

Terra kurucusu daha öncesinde süreçle ilgili yerel bir firmadan avukat tutmuştu. Bu, hükümetin yakın zamanda başlattığı soruşturma sırasında ortaya çıkacak olan yasal sorunlara hazırlanmak için yapıldı.

Raporlara göre, Koreli savcılar 15’ten fazla kripto şirketinde arama yaptı. Terra yöneticilerinin ve bağlı kuruluşlarının ofislerinde aramalar devam ediyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin