Solana fiyat tahmini: Destek çizgisi kırılma riskiyle karşı karşıya!
Solana fiyat tahmini: Destek çizgisi kırılma riskiyle karşı karşıya!

Solana fiyat tahmini: Destek çizgisi kırılma riskiyle karşı karşıya!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Solana (SOL) coin’in fiyatı, yılın başından beri yükselen bir destek çizgisinde hareket ediyordu ve şimdi bu destek çizgisinden kırılma riskiyle karşı karşıya kalabilir. Bu uzun süredir devam eden destek çizgisinin kırılması, mevcut yükseliş trendinin sonlandığını gösterebilir ve fiyatın keskin bir şekilde düşmesine neden olabilir.

Uzun vadeli görünüm

Solana fiyatı, 2023 yılının başından beri yükseliyor ve bu süre zarfında en yüksek seviyesi olan 27,12 dolara kadar çıktı. Ancak, 20 Nisan’dan bu yana fiyat düşüş eğilimi gösteriyor ve şu anda destek çizgisinden kırılma sürecine girdi. Destek çizgisi 125 gündür devam ediyor ve bu nedenle, kırılması önemli bir düşüş eğilimi işareti olabilir.

Solana (SOL) Price Ascending Support SOL Price Prediction

Göreceli Güç Endeksi (RSI), nötr bir okuma veriyor. Yatırımcılar, bir piyasanın aşırı alım ya da aşırı satım durumunda olup olmadığını değerlendirmek ve bir varlığı biriktirip satmaya karar vermek için RSI’yı bir momentum göstergesi olarak kullanırlar.

RSI okuması 50’nin üzerindeyse ve trend yukarı yönlüyse, boğalar hâlâ avantajlıdır, ancak okuma 50’nin altındaysa durumun tersi geçerlidir.

Solana fiyat tahmini: Düzeltme devam edecek mi?

Teknik analize ve altı saatlik zaman dilimindeki fiyat hareketlerine göre, Solana’da devam eden aşağı yönlü hareketin devam etmesi ve SOL fiyat tahmininin düşmesine yol açması bekleniyor. Bunun başlıca nedeni dalga sayısıdır. Teknik analistler, uzun vadeli fiyat modellerini ve yatırımcı psikolojisini inceleyerek trendin yönünü belirlemek için Elliott Wave teorisini kullanır.

Mart ve Nisan aylarındaki hareket, kısa vadeli A-B-C modeline benzeyen düzeltici bir yapı gibi görünüyor. Ancak, hareket yukarı yönlü olduğu için Elliott Wave teorisi, baskın eğilimin muhtemelen aşağı yönlü olduğunu öne sürüyor.

Yıllık yüksekten bu yana yaşanan düşüş, A:C dalgalarının 1:1 oranına (beyaz) sahip olması durumunda tahmin edilen 15 dolarlık bir düşükle, başka bir daha büyük A-B-C düzeltici yapısı olabilir.

Bu fiyat seviyesi önceden belirlenen yatay destek alanının altında olsa da 0,618 Fib düzeltme destek seviyesi (kırmızı) ile örtüşüyor.

Fibonacci düzeltme seviyeleri, bir yönde önemli bir fiyat değişikliğinden sonra, fiyatın orijinal yönüne dönmeden önce geri çekileceğini veya önceki bir fiyat seviyesini yeniden ziyaret edeceğini gösteriyor. Sonuç olarak, bu alanın fiyat için bir dip görevi görmesi muhtemeldir.

Solana (SOL) Price Prediction SOL Price Prediction

Yukarıdakilere bakıldığında, en yakın destek alanının 17 dolar olduğu söylenebilir. Bir sonraki direnç ise 26 dolarda.

Solana fiyatı 26 doların üzerine çıkarsa, trendin hâlâ yükselişte olduğunu gösterecek. Bu nedenle, fiyat en az 32 dolara doğru yükselmeye devam edebilir.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin