Rusya Kripto Ban
Rusya Kripto Ban

Rusya’dan flaş karar! Kripto paralar yasaklanıyor mu? Önemli hamle kapıda

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rusya Maliye Bakanlığı yetkilisi Ivan Chebeskov, Rusya’da kripto para birimi operasyonlarının yasaklanmasına karşı çıktı.

Rus finans politikası direktörü tarafından yapılan yorumlarda, Rusya kriptoya karşı duruşunu yumuşatıyor olabilir. Maliye Bakanlığı bünyesinde bir direktör olan Ivan Chebeskov, kriptoyu yasaklamak yerine düzenlemeyi destekliyor.

Bu destek, Rus merkez bankasına kripto madenciliği ve ticaretine yönelik kapsamlı bir yasak öneren bir yanıt olarak görülüyor.

Chebeskov’a göre, kripto para birimi operasyonlarını ve madenciliği yasaklamak, ülkenin dünya çapındaki teknoloji endüstrisinin gerisinde kalmasına yol açacak. Bakan bunun yerine kripto para birimlerinin düzenlenmesi gerektiğini önerdi:

“Bu teknolojilere gelişme fırsatı vermemiz gerekiyor. Bu bağlamda Maliye Bakanlığı, bu piyasanın düzenlenmesi açısından yasal girişimlerin geliştirilmesinde aktif olarak yer almaktadır.”

Yorumlar, Salı günü gerçekleşen RBC kripto konferansı sırasında paylaşıldı. Chebeskov, Rus bakanlığının dijital varlıkların düzenlenmesi için bir teklif hazırladığını ve hükümetin bu konudaki tutumunu duymayı beklediğini söyledi.

Kremlin’de çalışmaya başlamadan önce Chebeskov, Rus ve Avrupa yatırım bankalarında verimli bir kariyere sahipti. Bitcoin yanlısı Teksas eyaletinde öğrenciydi ve geçmişte dijital para birimleri lehinde konuştu.

Çin Merkez Bankası önde

Ona göre dijital ruble, Çin’in merkez bankası dijital para birimi (CBD) ile rekabet edebilir. Çin’in merkez bankası, Ocak ayı başlarında bir dijital yuan cüzdanının pilot versiyonunu piyasaya sürmüştü.

Özel sektör Rusya’da kripto para birimlerinin ihracını, takasını ve dolaşımını yasaklayacak olan teklifi geri çevirdi.

Telegram CEO’su Pavel Durov, mesajlaşma uygulaması Telegram’daki bir gönderide, önerilen kripto yasağının “yüksek teknoloji ekonomisinin birtakım sektörlerini yok edeceğini” yazdı.

Rusya’nın komşu ülkelerinde, kripto karşıtı duyarlılık yaygın olarak biliniyor. Gürcistan vatandaşlarına kripto madenciliğini durdurmak için yemin ettirilirken, Bitcoin (BTC) madenciliğinin en büyük ülkesi Kazakistan, protestolar arasında interneti kapattı.

Rusya 2022’de kripto endüstrisini şaşırtabilir.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin