Rusya petrol ve gazı Bitcoin ve Türk Lirası ile satacak!
Rusya petrol ve gazı Bitcoin ve Türk Lirası ile satacak!

Rusya, petrol ve gazı Bitcoin ve Türk lirası ile satacak!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rusya Federasyonu enerji şefi Pavel Zavalny, ülkenin petrol ve gaz satın almak için bir ödeme yöntemi olarak Bitcoin’i kabul etmeyi düşündüğünü açıkladı.

Ancak sadece Türkiye ve Çin gibi dost ülkeler tarafından kullanılan bir ödeme yöntemi olarak geçerli olacak.

Duyuru, Rusya’nın ABD ve diğer Batılı ülkeler tarafından uygulanan yaptırımlardan kaçınmak için kriptoyu kullanabileceğine dair endişelerin olduğu bir zamanda geldi.

Rusya petrol ve gaz satmak için Türk lirası da kullanabilir

Zavalny, dost ülkelerin Çin yuanı, Türk lirası ve hatta Bitcoin kullanarak petrol ve gaz satın alabileceklerini söyledi. 

“Bunlar Rus petrol ve gazı için kabul edilen yeni ödeme araçları olacaktır.”

Yayın, Zavalny’nin Çin ve Türkiye’den temsilcilerle Rus petrol ve gaz ürünlerini satın almak için kabul edilen ödeme araçlarında bir değişikliği tartıştıkları bir toplantıda konuştuğunu kaydetti.

Zavalny, dost olmayan ülkelerin petrol için ruble veya altın ödeyeceğini de sözlerine ekledi. Bu hamleye, Rusya’ya yaptırım uygulayan AB ülkeleri karşı çıktı. Rusya’nın mevcut petrol sözleşmelerinin şartlarını, ülkelerin ruble kullanarak ödeme yapmasını gerektirecek şekilde değiştirip değiştiremeyeceği hala belirsiz. Şu anda, bu ülkeler Rus petrolünü ABD doları veya euro kullanarak ödüyor.

Rusya’da kripto kullanımı

Rusya’nın ABD ve Batılı müttefikleri tarafından ülkeye uygulanan yaptırımlardan kaçınmak için kripto para birimleri kullanmasıyla ilgili endişeler yankılandı. Rus oligarkları ve çeşitli finans kurumları bu yaptırımların hedefi oldu.

Bununla birlikte, Rusya’nın yaptırımlardan kaçınmak için kripto kullanma olasılığı yoğun bir şekilde tartışıldı. Kripto topluluğu, Blockchain teknolojisinin işlemleri izlenebilir hale getirdiğini ve varlıkları aklamanın veya gizlemenin en iyi yolu olarak nakit bıraktığını belirtti.

Ayrıca son haberler, Rusya’daki kripto ticaret hacimlerinin oldukça düşük olduğunu belirtti. Rusya’dan gelen kripto ticaret hacimleri şu anda Şubat ayının başından daha düşük. Kripto ticaret hacimleri savaştan birkaç gün önce zirve yaptı, ancak o zamandan beri soğudu.

invezz


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin