rusya maliye bakanlığı

Rusya Maliye Bakanlığı’ndan yeni kripto hamlesi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya’da dijital para birimlerinin dolaşımını düzenleyen yasa tasarısı Maliye Bakanlığı tarafından sonuçlandırıldı. Rus haber kuruluşu Kommersant tarafından 15 Nisan’da yayınlanan bir rapora göre, yeni tasarı sıkı bir düzenleyici çerçeve sağlıyor ve ilk kez kripto madenciliğini ayrıntılı olarak ele alıyor.

rusya maliye bakanı

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov 2 ay önce yaptığı açıklamada kripto varlıklara karşı olmadıklarını ve bu varlıkları yasal çerçeveye almak istediklerini belirtmişti.

Özellikle, “Dijital Para Birimi Üzerine” belgesi, profesyonel ve profesyonel olmayan alıcılar kavramlarını ve ürünleri, ticaret kurallarını ve madenciliği değerlendirme ihtiyacını açıklıyor. Uzmanlar, belgenin gri bölgeden çıkması gereken madenciler için yeni fırsatlar sunduğunu düşünüyor; bazıları ise bunun “yatırımcıları yasa dışı pazara itme” potansiyeline sahip olduğuna ve ticaret operatörleri için kriterlerin çok aşırı olduğuna inanıyor.

Konunun uzmanlardan alınan bilgiye göre, tanımlama, muhasebe ve sertifikasyon için çok sayıda prosedürün getirilmesinin Rus altyapısının dışında gerçekleşen kripto işlemleri üzerinde hiçbir etkisi olmayacak.

Kriptonun ödeme aracı olarak kullanılması

Tasarıya göre dijital para, “Rusya Federasyonu’nun para birimi olmayan bir ödeme aracı” olarak kabul edilebileceği gibi bir yatırım olarak da kabul edilebilir. Blockchain avukatı Mikhail Uspensky, operatörlerin gereksinimlerinin “aşırı derecede fazla tahmin edildiğini” ve “yalnızca ülkedeki en büyük kredi ve finans kuruluşlarının” bunları yerine getirebileceğini düşünüyor.

Rusya nasıl şartlar getirecek?

Sadece Rusya’nın yasal şirketleri,  operatörleri eline alabilir durumda. Rusya Federasyonu’nda faaliyet gösterme lisansı almak için yabancı kripto para borsalarının ülkede ekonomik bir varlık oluşturması gerekiyor.

Kimlik olmadan alım ve satım yapmak imkansız olacak

GMT Legal hukuk firmasının genel ortağı Andrey Tugarin’e göre, Rusların uluslararası borsalara kaydolmaları ve hizmetlerinden yararlanmaları yasak değil, ancak: “Kimlik olmadan dijital para birimlerini satmak veya satın almak imkansız olacak. İtibari para birimlerini operatöre sadece banka hesabı kullanan bankalar aracılığıyla çekmek mümkün olacak.”

Düşük enerji maliyeti, Rusya’da madenciliği arttırabilir

Rusya Federasyonu, kripto para birimlerini ve takaslarını yasallaştırma yolunda ilerlemeye karar verdi. Bununla birlikte, bazıları, düşük güç maliyeti nedeniyle Rusya’yı madencilik için çekici bir yargı yeri olarak görüyor ve statünün daha fazla yasallaştırılmasının bu faaliyete olan talebi artıracağını düşünüyor.

Çabaların kripto para piyasasında yeni kilit şirketlerin gelişmesine yardımcı olup olmayacağını ve sektördeki yatırımların artmasını mümkün kılıp kılmayacağını yalnızca zaman gösterecek.

finbold.com

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin