featured

Ripple’ın son geliştirme faaliyetlerine XRP fiyatı nasıl tepki verecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ripple, yayınladığı sın güncellemler ile yatırımcıların ilgisini çekmeyi başardı. Layer-2 ölçeklendirme çözümleri ekosistemine giren, merkezi olmayan bir blockchain olan XRP Ledger (XRPL), 17 Ekim’de ilk EVM uyumlu yan zincirini test etmeye başladığını duyurdu.

Bu duyuru, Ripple’ın Baş Teknoloji Sorumlusu David Schwartz’ın bir EVM yan zincirinin yapım aşamasında olduğunu açıklamasından bir yıl sonra geldi. Schwartz, yan zincirin, merkezi olmayan uygulamaları (Dapps) zincirler arası birlikte çalışabilirlikle dağıtmak isteyen geliştiriciler için giriş engellerini kaldırmak için tasarlandığını belirtti.

Ripple XRP

Blockchain’in geliştirme ekibi RippleX’e göre yan zincirle birlikte şunlar olacak:

Daha fazla geliştirici, XRPL’nin özellik setine (hızı, sürdürülebilirliği ve düşük maliyetli işlemleri gibi) kolayca erişebilir ve XRPL’ye Solidity tabanlı akıllı sözleşmeler getirebilir.

Bir yan zincire ek olara, RippleX, EVM uyumlu bir zincir ile XRP Ledger Devnet arasında bir köprünün başlatıldığını doğruladı. Bu köprü ile geliştiriciler artık XRPL veya EVM uyumlu blockchain’ler arasında seçim yapmak zorunda değiller. Çünkü her iki dünyanın da en iyisine sahip olabilirler. Yan zincir ve köprü bu projenin ilk aşamasını oluşturuyor.

İkinci aşama, 2023’ün başlarında başlayacak. Geliştirme ekibi bu konuda şunları söyledi:

İzinsiz bir EVM yan zincirine ve kontrollü bir ortamda katılımı genişletmek ve ölçeklenebilirliği test etmek için XRPL Devnet’e bağlanan benzersiz bir tasarıma sahip köprüye sahip olacak.

Son aşama, izinsiz EVM yan zincirinin ve köprüsünün ana ağ lansmanı olacaktır. Bunun için herhangi bir zaman çizelgesi belirtilmedi.

Projenin birincil amacının ne olduğu konusunda da RippleX şunları söyledi:

Bir EVM yan zinciri ve köprüsü oluşturarak XRPL özelliklerini, geniş ölçekte hızlı, düşük maliyetli işlemler gibi XRPL avantajlarından yararlanacak daha fazla geliştirici için erişilebilir hâle getiriyoruz. Geliştiriciler, XRP’yi EVM yan zincir ortamında kullanmak için yan zincirden ve köprüden de yararlanabilir.

XRP nasıl tepki verdi?

CoinMarketCap verilerine göre, bu yazının yazıldığı sırada 0,4763 dolar civarında işlem görüyor. Gözde altcoin’in fiyatı 3 ile 7 Ekim arasında yükseliş trendine girerek günlük grafikte yükselen bir takoz oluşturdu. Bununla birlikte XRP, 8 Ekim’de bu takozdan kurtuldu ve o zamandan beri fiyatı %10 oranında bir düşüş kaydetti.

XRP’nin Göreceli Güç Endeksi (RSI), son on gün içinde satın alma baskısındaki sürekli düşüşle birlikte azaldı. Ek olarak tarafsız bölgeye yaklaşan RSI, bu yazının yazıldığı sırada 58 işaretinde bulunuyor. Ayrıca zayıflamış satın alma baskısına işaret eden Para Akışı Endeksi (MFI) de 52 işaretinde.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin