Popüler kripto para borsası DDoS saldırısına uğradı!
Popüler kripto para borsası DDoS saldırısına uğradı!

Popüler kripto para borsası DDoS saldırısına uğradı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Web sitelerini kullanılmaz hale getirmek için düzenlenen hack saldırıları bazen kripto para borsalarını da vurabiliyor. İngiltere’nin popüler kripto para borsası EXMO, bugün bir DDoS saldırısıyla sarsıldıklarını duyurdu. Borsa duyurunun ardından çevrim dışı oldu.

İngiliz EXMO borsası DDoS saldırısıyla sarsıldı

İngiltere merkezli borsa, bugün Twitter üzerinden yaptıkları açıklamada TSİ 16.00 sularında, sunucularının saldırı nedeniyle geçici olarak kullanılamadığını ve “bu sorunu çözdüğünü” tweetledi.

Aradan yaklaşık 3-4 saat geçti. Yetkililer, siteyi tekrar çevrim içi hale getirme çalışmalarını sürdürüyor. Borsanın ne zaman yeniden aktif hale geleceği konusunda ise henüz bir netlik söz konusu değil.

DDoS nedir?

DDoS saldırısı, bir çevrim içi hizmetin işlemlerini yavaşlatmak veya durdurmak için büyük miktarda trafikle yapılan klasik bir saldırı türüdür.

“Dağıtık hizmet reddi” olarak adlandırılan bir DDoS saldırısı, bir kişi veya grubun veri istekleriyle bir sunucu veya sisteme spam göndermek için birden fazla cihaz kullanarak bant genişliğini tıklaması ve tipik olarak bir web sitesini erişilemez hale getirmesi anlamına geliyor.

Saldırı, EXMO’nun 21 Aralık 2020’de bir güvenlik ihlalinde kripto varlıklarının yaklaşık %6’sını kaybetmesinden iki aydan kısa bir süre sonra gerçekleşti.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin