Tether hacmi, geleneksel ödemeleri geride bıraktı: 2022 bilançosu çok açık!

Piyasalarda şok etkisi yaratan olayların bilançosu ortaya çıkıyor! Bir detayda Tether tarafında…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dün, kripto piyasasında ikinci bir saldırı yaşandı. Stablecoinler bir anda tehlike altına girmişti. Terra’nın UST’sinden sonra şok olay Tether’de gerçekleşmişti. Şimdi ise arakasındaki olayların bilançosu netleşti.

Santiment’in en son verilerine göre, balinalar, bir de-pegging riskinin ardından piyasada USDT varlıklarını aktif olarak sattı. Dün USDT’nin fiyatı bir an için 0.97 doların altına düştü.  Ancak USDT tekrar 1$’a yükseldi. Fakat şimdi ise 1 doları altında 0,998 seviyelerinde dolaşıyor. 

Zincir verilerinin gösterdiği gibi, önemli balina adresleri yalnızca dünkü işlem seansında 710 milyon Tether sattı. Devasa satış, şimdi balina adreslerine USDT’nin en büyük bir günlük dökümü olarak kabul ediliyor. Santiment, bu adreslerin bağlı olduğu ağ hakkında hiçbir veri sağlamadı.

Balinalar arasındaki böyle bir paniğin arkasındaki ana neden, kesinlikle UST’nin ABD doları ile sabit tutma konusundaki sorunlarına bağlıydı. Kripto para piyasasındaki en istikrarlı varlıklar, borsalardan ve merkezi olmayan akıllı sözleşmelerden büyük çıkışlar bildirdi.

Tether, kısa süreli panik yarattı

Sabit varlığın, ABD doları ile bağlantısını korumak için farklı bir mekanizma sayesinde, Tether’in USD sabitini korumasına ve Terra’nın UST’si gibi algoritmik sabit paralara kıyasla piyasada daha üstün bir yere sahip olmasına izin veren ana nedenleri ele aldı.

Tether’in rezervleri, LFG’lerden önemli ölçüde daha büyüktür. Stablecoin, dijital varlıkların ve ticari kağıtların küçük bir kısmıyla birlikte gerçek nakit ile destekleniyor. Çeşitlendirme, son derece değişken kripto para birimleri tarafından desteklenen istikrarlı varlıklara kıyasla USDT’yi daha istikrarlı tutmanın ana bileşenidir.

Kripto paranın CoinMarketCap’teki fiyat geçmişine göre, Tether, kripto para piyasasındaki son derece yüksek oynaklık sırasında 0,99 ABD dolarının altına kısa bir düşüşe rağmen, 1 ABD doları fiyatını korumakta neredeyse hiç sorun yaşamadı. bu da dünkü 0,97 ABD dolarına düşüşün nedeniydi.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin