featured

Peach Aviation, Japonya’nın Bitcoin Kabul Eden İlk Havayolu Şirketi Oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

 

Japonyanın ilk düşük bütçeli havayolu şirketi Peach Aviation, yolcularına çeşitli Bitcoin hizmetleri sunma planlarını açıkladı.

Şubat 2011’de kurulan havayolu şirketi, Mart 2012’de faaliyete girdi ve Şirketin büyük çoğunluğu, Japonyanın en büyük hava yolu şirketi olan All Nippon Airways Co. Ltd (ANA) ‘ye ait.

Bitcoin.com, şirketin Tokyo merkezli Bitcoin ödeme sistemi olan Bitpoint ile anlaşma yaparak, yolcularına Bitcoin hizmeti sunmaya başladığını duyurdu.

Peach Aviation ve Bitpoint ortaklığı sonrası şirketin müşterilerine sunacağı Bitcoin hizmetlerini şöyle sıralayabiliriz.

*Bitcoin ödeme sistemi, havayolu şirketinin gişelerinde tanıtılmaya başlandı.

* Yolcular, şirketin kendi Bitcoin cüzdanlarını kullanabilecekler.

*Müşteriler Bitcoin ile, “hediyelik eşya dükkanları, lokantalar, konaklama tesisleri, vb. gibi seyahat yerlerinde” harcamalar yapabilecekler.

*Havaalanlarında Bitcoin ATM’leri (BTM) kurma ve işletme hizmetleri.

Ayrıca Havayolu şirketinin müşterileri, internet üzerinden ya da gişelerden bilet alımlarında Bitcoin kullanabilecekleri gibi, şirkete ait olan Fuchsia by Peach adındaki dudy-free mağazalasından da alışverişler yapabilecekler.

Fuchsia by peach

Peach Aviation bu yaptığı yenilikle, müşterilerinin daha az nakit taşımalarına yardımcı olmayı ve dahası turistler için yerel para birimi taşıma zorunluluğundan kurtulmalarını sağlamayı amaçlıyor.

Şirketin Ceo’su Shinichi Inoue;

Kendimi tamamen insanların cüzdansız seyahat etmelerine adayacağım.

…söylemiyle, amaçlarını tek bir cümlede özetlemiş oldu.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin