Ödeme devi PayPal, kendi stabil coinini çıkarmaya mı hazırlanıyor?
Ödeme devi PayPal, kendi stabil coinini çıkarmaya mı hazırlanıyor?

Ödeme devi PayPal, kendi stabil coinini çıkarmaya mı hazırlanıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – PayPal, yakın zamanda kendi stabil coinini çıkartaya hazırlanıyor olabilir. PayPal bir çevrimiçi ödeme şirketi ve küresel olarak faaliyet gösteriyor. Son haftalarda stabil coinler hakkında birçok haber yapıldı. Geçen yılın sonlarında Visa, “stabil coinlerin kripto paraların yerine değişim aracı haline gelebileceğini” belirtmişti. Duyuru, Visa’nın kripto danışmanlık hizmetini başlatma kararından sonra geldi.

Stabil coinler sanal paralar olarak piyasada yer alıyor. Bitcoin (BTC) ve Litecoin (LTC) gibi kriptoların aksine, değerleri geleneksel varlıklara sabitleniyor. Bunlar, USD Tether (USDT) durumunda ABD Dolarını veya altın destekli Paxos Gold (PAXG) stabil coin durumunda ise altın içerebilir.

PayPal kendi stabil coinini çıkartacak mı?

Ödeme devi küresel çevrimiçi ödeme sistemi işleten ABD finans teknolojisi şirketidir. Platform, kullanıcıların para gönderip almalarını ve çevrimiçi ödeme yapmalarını olanak tanıyor.

Şirket İlk olarak 1998’de piyasada yer aldı. NASDAQ’da listelendi son olarak piyasa değeri 2020 tarihinde 21.45 milyar dolar olarak bildirilmişti. Ödeme devi kriptoların daha fazla benimsenmesine yanıt olarak 2020’nin sonlarında kripto alanına girmeye karar verdi. Dünya çapında 377 milyondan fazla kullanıcısı yer alıyor. Ödeme devinin kripto piyasasına girmesi ise tam 7 yıl sürdü.

PayPal’ın kripto alanına başarılı bir şekilde girmesinin ardından, stabil coinler arasında başarılı olması daha az zaman alabilir. Son olarak PayPal’ın ABD doları tarafından desteklenen kendi stabil coinini piyasaya sürmeyi planladığı iddia edildi.

PayPal’ın kendi stabil coinini oluşturmaya yönelik keşfinin kanıtı ilk olarak şirketin iPhone uygulamasında geliştirici Steve Moser tarafından keşfedildiği yönünde.

Bununla birlikte, PayPal’ın gerçek bir PayPalCoin lansmanına ne kadar yakın olduğu hâlâ belirsizliğini koruyor. Bir Bloomberg raporuna göre, PayPal’ın kriptodan sorumlu kıdemli Başkan yardımcısı Fernandez Da Ponte şu ifadeleri kullandı:

“Ödemeler için özel olarak oluşturulmuş uygun bir stabil coinin henüz tanımlanmadı. Uygun stabil coinin geniş ölçekte ödemeleri desteklemesi ve güvenliğe sahip olması gerekecek. Ayrıca “düzenleme, düzenleyici çerçeveler ve gerekli lisans türleri konusunda netliğe sahip olması” gerektiği bildiriliyor.

fxempire


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin