OpenSea, NFT saldırılarıyla ilgili söylentilerini araştırmaya başladı!
OpenSea, NFT saldırılarıyla ilgili söylentilerini araştırmaya başladı!

OpenSea, NFT saldırılarıyla ilgili söylentileri araştırmaya başladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – OpenSea kurucu ortağı Devin Finzer, şirketin milyon dolarlık NFT saldırı söylentilerini araştırdıklarını belirtti. Finzer yaşanan saldırının “phishing saldırısından” kaynaklandığına inandıklarını ekledi. Kurucu ortak şu açıklamayı yaptı:

“OpenSea web sitesine bağlı olduğuna inanmıyoruz. Şu ana kadar 32 kullanıcı bir saldırgandan kötü niyetli bir saldırı yaşamış ve NFT’lerinden bazıları çalınmış görünüyor.”

Finzer, etkilenen kullanıcıların Twitter desteği aracılığıyla firmaya ulaşmasını belirtti.

Değişmeyen tokenler için doğmakta olan piyasa, milyonlarca dolarlık NFT’lerin bir bilgisayar korsanı tarafından çalınmasının ardından Cumartesi akşamı hareketli saatler yaşamaya başladı.

OpenSea NFT saldırısı neden kaynaklandı?

Yazım sırasında varlıkların OpenSea platformundaki bir eksiklikten kaynaklanan bir ihlal yoluyla mı yoksa saldırganların sahte e-postalar aracılığıyla hesaplara erişmesinin yaygın bir yolu olan bir kimlik avı saldırısı yoluyla mı çalındığı ise henüz kesin değil.

Firma bir tweet’te akıllı sözleşmelerle ilişkili bir istismar söylentilerini aktif olarak araştırdıklarını beirtti., OpenSea’nin web sitesinin dışından kaynaklanan bir kimlik avı saldırısı gibi göründüğünü belirtiliyor.

Hacker’ın Bored Apes, Azuki ve CloneX gibi popüler NFT’leri içeren yaklaşık 3 milyon dolarlık varlık çaldığı tahmin ediliyor.

Nasen CEO’su Alex Svanevik, yaklaşık 19 OpenSea kullanıcısının etkilendiğini tahmin ediyor. Yakın zamanda 13 milyar doları aşan bir değerlemeyle yükselen şirket  NFT ticareti için en büyük platformlardan biri haline geldi. Andreessen Horowitz ve aktör Ashton Kutcher’ı destekçileri olarak sayıyor.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin