Flaş: Nomad DeFi saldırısıyla karşı karşıya kaldı!
Flaş: Nomad DeFi saldırısıyla karşı karşıya kaldı!

Flaş: Nomad DeFi saldırısıyla karşı karşıya kaldı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Küresel dijital varlık piyasası tüm zamanların en büyük 5. DeFi hack saldırısıyla karşı karşıya kaldı. Bir köprü protokolü olan Nomad’dan yaklaşık 200 milyon dolar çekildi. Bir blockchain güvenlik firmasına göre, hırsızlık sırasında milyonlarca dolar alan 41’den fazla adres tespit edildi.

41 adres Nomad Hack’te 152 milyon doları aştı

Elde edilen verilere göre Nomad köprüsü saldırısında 41 adres 152 milyon doların üzerinde para aldı. Toplam DeFi hack’in %80’ini oluşturuyor. Buna 7 MEV Bot, 7 Rari Capital Arbitrum saldırısı ve 6 White Hat dahil edildi. ENS adlarına sahip bu adreslerin yaklaşık %10’unun bu saldırıdan 6,1 milyon dolar elde ettiğini ekledi. MEV Botları 7,1 milyon dolar ve Rari Arbitrum saldırısı 3,4 milyon dolar aldı. Bu büyük saldırının ardından Nomad, 2022’deki en büyük istismarlar listesine girdi. Ancak, fonlar protokolü saatlerce ve küçük gruplar halinde tükettiğinden, bu saldırı diğerlerinden biraz farklı gerçekleşti.

Polygon’un CISO’su Mudit Gupta, bir Twitter dizisinde, saldırganın Nomad hackinde tek bir işlemde her şeyi almış olabileceğini söyledi. İlk saldırganın gerekli ve doğru becerilere sahip olması durumunda, akıllı sözleşmeler kullanarak tek bir işlemde tüm parayı almış olabileceklerini de sözlerine ekledi. Ancak, bu bir akıllı sözleşme saldırısı oldu. Bu arada, Merkezi olmayan köprülerin karmaşık ve güvenliğinin zor olduğu sonucuna vardı.

Bir blockchain güvenlik firması olan Zellic, hataları anlamanın yeterli olmadığını belirtti.. Kaydedilen ilk hack işleminin 2.322 milyon dolar değerinde Wrapped Bitcoin (WBTC) olduğundan bahsetti. Bu işlev, yalnızca zincirler arası alışverişlerin yürütülmesinden sorumlu ve oldukça önemlidir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin