Malezyalı iletişim yetkilisi devleti kriptoyu yasallaştırmaya çağırıyor
Malezyalı iletişim yetkilisi devleti kriptoyu yasallaştırmaya çağırıyor

Malezyalı iletişim yetkilisi devleti kriptoyu yasallaştırmaya çağırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Malezya, kriptoyu yasallaştırmayla ilgili gündem oldu. Malezya’nın Bitcoin madencileri ile sert bir ilişkisi var. Ancak toplumun özellikle genç olanların fintech ekonomisi ve NFT’lerle ilgilendikleri bildiriliyor.

Ülkenin İletişim ve Multimedya Bakan Yardımcısı Datuk Zahidi Zainul Abidin’den alıntı yapan bir haber kaynağı, bakanlığın gelecekte daha fazla gencin dijital para ekonomisine katılması ve kriptoyu benimsemesi için araştırmalarını sürdüklerini bildirdi.

Bunun gerçekleşmesi için Malezya hükümetinin öncelikle bu tür varlıkları yasallaştırması gerekecek. Ancak ülke, nispeten ucuz elektrik fiyatları sayesinde gelişen yasadışı Bitcoin madenciliğini kısıtlamak için önem almaya devam ediyor. Aslında, Malezyalı yetkililer, 2021 yılında elektrik hırsızlığı gibi yasadışı kripto madenciliği ile ilgili suçlarda tüm zamanların en yüksek seviyesini gördüğünü iddia etti. Başka bir rapora ise şu şekilde yer alıyor:

“Belirli olmak gerekirse, Malezya sadece 2021 yılında 570 soruşturma belgesi açtı, 528 kişi tutuklandı ve 54 milyon RM değerinde madencilik ekipmanı ele geçirildi. Ele geçirilen eşyalar açısından bu, 2020’den 2021’e kadar yüzde 4200’den fazla bir artış.”

Bitcoin madenciliği için sırada ne var?

Malezyalı yetkililerin milyonlarca dolar değerindeki maden kulelerini kırdığı videoları daha önce de gündemde yer almıştı. Ek olarak, 19 Mart tarihinde benzer bir olay daha yaşandı.

Bununla birlikte, kripto yasallaştırılırsa ve madencilik düzenlemeleri gevşetilirse, dünya Malezya’nın ortalama aylık hashrate payının daha büyük bir bölümünü talep etmek için ileri adım attığını görebilir mi?

Tüm bu olumlu gelişmelere rağmen endişeler de sürüyor. Malezya’nın tropikal iklimi Bitcoin madenciliği için pek uygun değil. Bu arada yetkililer, elektrik kesintilerinin ve yangın kazalarının da madencilik riski olduğunu iddia ediyor.

Yazım sırasında 40.962,16 dolardan Bitcoin ticareti ve birçok durumda 45.000 dolarlık direnci geçememekle birlikte, Malezya’da Bitcoin madenciliğinin beklendiği kadar kârlı olup olmayacağı merak edilenler arasında yer alıyor. Arcane Research tarafından hazırlanan bir rapora göre, Malezya’da bir BTC madenciliğinin sadece elektrik maliyeti, konuma bağlı olarak 880 ila 20.000 dolar arasında değişiyor.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin