Kripto yatırım ticaret hacimleri son 2 yılın en düşük seviyesini gördü…

Kripto yatırım ticaret hacimleri son 2 yılın en düşük seviyesini gördü…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberKripto piyasasında son yaşanılan durgunluktan sonra yeni veriler gelmeye başladı. Bitcoin liderliğinde yaşanan düşüş ticaret hacimlerine de yansıyor. 

CoinShares verilerine göre, işlem hacimleri 2 yılın en düşük seviyesine geriledi. Dijital varlıklar, güçlü Temmuz’un ardından üçüncü hafta net çıkışlar gördü. Aslında Ağustos ayının üçüncü haftasına kadar iyi bir dönem izleyebildik. Ancak 3. ve 4. hafta hacimlerde ciddi gerileme yaşandı. 

CoinShares, geçen hafta kripto yatırım ürünlerindeki işlem hacimleri, Ağustos ayındaki çıkışların devam etmesiyle Ekim 2020’den bu yana en düşük seviyelerine ulaştı.

Kripto piyasasında ticaret hacimleri çıkış görüyor

Geçen hafta 901 milyon dolarlık işlem hacmine ulaştı. Bu da şu anlama geliyor; 8 Ağustos itibarıyla 2,4 milyar dolar olan yıllık haftalık ortalamanın altında kaldı.

Veriler, dijital varlık yatırım ürünlerinde de geçen hafta 27 milyon dolarlık net çıkışa sahne oldu. Önceki haftaya göre 9 milyon dolarlık çıkıştan biraz daha yüksek.

Butterfill’den dikkat çeken rapor

CoinShares Araştırma Başkanı James Butterfill, rapor ile ilgili açıklamasında dikkat çeken detaylar paylaştı. Kripto yatırım firmasının Pazartesi günkü raporunda, 

“Yaşanılan hacim düşüşleri kısmen mevsimsel etkilerden kaynaklandığını gösterse de, son fiyat düşüşlerinin ardından devam eden ilgisizliğin de altını çizdiğine inanıyoruz.”

Geçen haftaki negatif net akışlar, Bitcoin ürünlerinden 29 milyon dolarlık çıkıştan kaynaklandı. Bitcoin’i açığa çıkarmaya odaklanan yatırım ürünleri, yaklaşık 1 milyon dolarlık küçük girişler yaşadı. Ancak bu dengeyi yine de sağlayamadı. Butterfill, 

“ABD Federal Rezervi’nin devam eden şahin söyleminden kaynaklandığına inandığımız yatırımcılardan asgari ancak devam eden ihtiyat anlamına geliyor.”

blockworks


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin