featured

Kripto piyasasında güven azalıyor mu? Coinbase CEO’su açıklamaları büyük ses getirdi…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Coinbase CEO’su Brian Armstrong Çarşamba günü yaptığı açıklamada, borsanın bireysel müşterilerinin iflas durumunda varlıklarını geri alamayabileceğini söyledi. Bu açıklama yatırımcılarda şok etkisi yarattı. Kimsenin beklemediği bir açıklama en güvenilir borsalardan birinde geldi.

Armstrong, Salı günkü bir dosyada risk vurgulanana kadar şirketin bunu müşterilerine açıklamadığını da kabul etti. Armstrong’un yorumları, Coinbase’in batması durumunda müşterilerine “teminatsız alacaklılar” olarak davranabileceğini öne süren yakın tarihli bir açıklama yapıldı. Bu açıklama, sosyal medyada yaygın bir öfkeye yol açtı ve borsadan kriptoyu geri çekmek için artan sayıda çağrıyı körükledi.

Armstrong iflas riski olmadığını söyledi

Coinbase CEO’su ilk yaptığı açıklamanın ardından 360 derece geri döndü. Çarşamba günü bir dizi tweet’te Armstrong, Coinbase’in bireysel müşterilere yönelik potansiyel riski yansıtmak için kullanım şartlarını etkili bir şekilde güncellemediğini itiraf etti.

Potansiyel riskin yeni ifşasının Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) yetkisi nedeniyle yapıldığını söyledi. Ancak bu, borsanın kullanıcı tabanının çoğunu oluşturan perakende sahiplerine iletilmedi.

Yine de Armstrong, bu potansiyel riskin yalnızca bir iflas durumunda olduğunu açıkladı. Konuyla alakalı Coinbase CEO’su şunları söyledi:

“Tüketicilere zarar vermiş olsa bile, bir mahkemenin iflas işlemlerinde müşteri varlıklarını şirketin bir parçası olarak değerlendirmeye karar vermesi olasıdır.”

Coinbase’deki tartışma, merkezi borsaların ortak bir eleştirisini vurguluyor. Bir sahibinin merkezi bir ortam aracılığıyla tutulan kriptoya gerçekten sahip olmadığıdır. Coinbase ayrıca merkezi olmayan bir cüzdan hizmeti de sunuyor.

Coinbase birinci çeyrek geliri, hacim düşüşü yaşadı 

Borsa iflas riskiyle karşı karşıya olmasa da, kötü piyasa koşullarının baskısı altında. Şirket Salı günü yaptığı açıklamada, Coinbase’in ilk çeyrek gelirinin %35 düştüğünü, ticaret hacimlerinin 547 milyar dolardan 309 milyar dolara düştüğünü belirtti. Borsa hisseleri, piyasa sonrası işlemlerde %13’ün üzerinde değer kaybetti.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin