Kripto piyasa görünümü: Bitcoin, 42.000 dolara geri dönüyor, Cardano pazarında volatilite devam ediyor
Kripto piyasa görünümü: Bitcoin, 42.000 dolara geri dönüyor, Cardano pazarında volatilite devam ediyor

Haftanın özeti: Kripto para piyasalarında bu hafta neler yaşandı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ne Bitcoin ne de Ethereum bu hafta önemli bir fiyat dalgalanması göstermemiş olsa da, küresel kripto topluluğunda oldukça fazla şey oldu. Myanmar’ın paralel hükümeti, Tether’in resmi para birimi olarak kabul edildiğini ilan ederek kaybettiği gücünün bir kısmını geri talep ediyor.

Buna ek olarak, ABD Senatosu üyeleri hâlâ Altyapı Yasası ile mücadele ederken, geleneksel finans kurumları blok zinciri teknolojisine farklı şekillerde kaydolmaya devam ediyor. bu hafta başka neler yaşandı, son gelişmelere bakalım

Ethereum

Consensys ve Mastercard, önde gelen finansal kuruluşlara kurumsal düzeyde ölçeklenebilirlik sağlamak için ConsenSys Rollups’ın piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

DeFi

Avalanche’ın yerel token’i AVAX, %11’lik bir artışla şimdi piyasa değerine göre ilk 10 kripto para birimi listesine girdi. AVAX, bugün 110 dolar seviyesi üzerinde el değiştiriyor

Altcoin’lerde son durum

Ukrayna’da bir elektronik para biriminin işlevselliklerini ve uygulanabilirliğini test eden bir program, önde gelen finans kurumları – TASCOMBANK ve Bitt tarafından Stellar blok zincirinde başlatılacak. Bu gelişmeye Stellar tokeni XLM yatırımcıları aşırı bir tepki vermedi. XLM, piyasayla orantılı olarak hareket ediyor ve bugün yüzde 3 yükselişle 0,26 dolar bandında hareket ediyor.

Solana, bir kez daha ağ yavaşlama sorunlarıyla karşı karşıya kaldı ve birkaç saat boyunca işlemleri gerçekleştirmelerinde aksaklık yaşadı. Bu seferki sorunun SolChicks’in Raydium’daki token satışı üzerindeki “hype”ın neden olduğu söyleniyor.

Blockchain teknolojisiyle ilgili gelişmeler

Bank of America, Avalanche’ın alt ağ özelliğini, platform tarafından desteklenen birçok projenin arkasındaki itici güç olduğunu iddia ederek takdirini sundu.

HSBC ve Wells Fargo, döviz takaslarının işlenmesiyle ilgili riskleri ve maliyetleri azaltmak için bazı döviz işlemlerini bir blok zinciri platformu aracılığıyla yapacaklarını açıkladı.

Kripto şirket haberleri

Polygon, Reddit’in kurucu ortağı Alexis Ohanian’ın liderliğindeki risk sermayesi şirketi Seven Seven Six (776) ile sosyal medya ve Web 3.0’ın kesişimini araştıran projeleri desteklemeyi amaçlayan 200 milyon dolarlık bir girişim başlatmak için ortaklık kurdu. MATIC tokeni ise bu gelişmeyle 1,7 dolardaki haftalık dip seviyelerinden yükselerek bugün 2,2 dolarda işlem görüyor.

TRON web sitesine gönderilen bir mektupta, kurucu Justin Sun, TRON Vakfı CEO’su olarak görevinden istifa etti ve artık kendisini başka projelere adayacağını söyledi. Ayrıca vakfın 2022 yılına kadar feshedileceğini açıkladı. Justin Sun, Grenada’nın Dünya Ticaret Örgütü elçisi olarak kendini Blockchain’in küresel benimsenmesine adayacağını söyleyerek sürpriz bir çıkış yaptı.

Düzenlemeler ilgili son gelişmeler

ABD Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, kripto para birimlerinin ABD piyasaları için önemli bir finansal istikrar endişesi olmadığını belirtti. Ancak, ABD yatırımcılarını korumak için sabit kripto paraları düzenleme gereğini kabul etti.

Hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi partilerden altı senatör, altyapı yasasının çok fazla kargaşaya neden olan ‘komisyoncu’ tanımını daha fazla detaylandırması için ABD hazinesine başvurmak üzere bir araya geldi.

Myanmar’ın paralel hükümeti Ulusal Birlik Hükümeti (NUG), mevcut askeri rejimi devirme girişimlerini finanse etmek için sabit kripto para Tether’i (USDT) resmi para birimi olarak kabul ettiğini duyurdu.

Haftanın NFT haberleri

E-ticaret platformu Shopify, NFT’leri perakende platformuna entegre etmek için GigLabs ile işbirliği yapıyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nin eski First Lady’si Melania Trump, düzenli olarak özel NFT’ler yayınlayacak bir NFT platformunu başlatacağını duyurdu. İlk NFT sürümü, “Melania’s Vision” başlıklı bir sanat eseri.

Rarible, Tezos ile başarılı bir şekilde entegre olduğunu ve Ethereum ve Flow’dan sonra Rarible tarafından desteklenen üçüncü blok zinciri olduğunu duyurdu.

cryptodaily


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin