Avalanche (AVAX) BitGo listelemesinin ardından bir günde %8 değer kazandı

Avalanche (AVAX), piyasaya meydan okuyarak bir haftada %38 değer kazandı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, Ethereum ve çoğu en iyi kripto paranın ya düştüğü ya da yatay olarak işlem gördüğü bir haftada, bir Ethereum rakibi Avalanche yükseliyor. AVAX, harika bir hafta geçirdi ve ilk 100 madeni parada en yüksek kazanç elde eden ikinci kripto para oldu. Bu kazanç, en büyük kripto para koruyucularından birinin AVAX için destek eklemesinden ve Bank of America’nın Ethereum’a uygun bir alternatif olarak AVAX’ı önermesinden sonra gerçekleşti.

AVAX, yazı yazılırken dünden bugüne %8 artışla 115 dolar civarında işlem görüyor. Geçen haftadan bugüne ise AVAX, %38 değer kazandı. Bu hafta, ilk 100 kripto para arasından yalnızca Yearn Finance yüzde 41 ile Avalenche’den daha fazla kazanç elde etti.

Avalanche şu anda 28.1 milyar dolarlık piyasa değeri ile ilk 10 kripto para arasında ve XRP’nin hemen altında yer alıyor. Ticaret hacmi de oldukça iyi durumda ve 2,4 milyar doların üzerinde, Binance Coin, XRP ve TRON’dan daha yüksek.

Avalanche fiyatı neden artıyor?

Fiyat artışı Avalanche için tesadüf değil. Hafta boyunca, kripto para projesi, olumlu gelişmeler ve ortaklıklardan büyük bir destek aldı.

En büyüğü, BitGo’nun AVAX için destek ekleyeceğini açıkladığı duyuruydu. BitGo, yönetimi altındaki 64 milyar doların üzerinde varlığa sahip dünyanın en büyük kripto para koruyucularından biridir. Bu yılın başlarında Mike Novogratz’ın Galaxy Digital’i tarafından 1,2 milyar dolara satın alındı ve o zamandan beri AUM’sine 24 milyar dolardan fazla ekledi. 400’den fazla kurumsal müşteriye ve 150’den fazla borsaya hizmet veriyor.

Avalanche’ın geliştiricilerinden Ava Labs’ın başkanı John Wu şunları söyledi:

Sadece BitGo güvenilir olmakla kalmaz ve Avalanche’daki yerel tokenlerimize daha fazla erişim sağlamamıza izin verir, ancak Avalanche’ın kurumsal baskısı ve desteği göz önüne alındığında, bu gerçekten ortaklık yapmak için çok güçlü bir şirket.

BitGo, AVAX’ı desteklenen kripto para birimleri listesine eklemekten de aynı derecede heyecanlıydı. CEO Mike Belshe yaptığı açıklamada, şirketinin geçen yılki patlayıcı büyümesinin ardından projeye ilgi duyduğunu söyledi. AVAX, geçen yıl yüzde 3,400’ün üzerinde kazanç elde etti. Bitgo’nun CEO’su konuyla ilgili şunları söyledi:

Kurumsal yatırımcılar artık piyasadaki en güvenli saklama teklifiyle AVAX’a erişebilir ve on milyonlarca perakende kullanıcı, teknolojimiz tarafından desteklenen borsalar ve platformlar aracılığıyla güvenli erişim elde etme potansiyeline sahiptir.

CEO, entegrasyon ile BitGo’ya dayanan borsaların AVAX’ı kolayca listeleyebileceğini açıkladı. Bu borsalardan ilk ikisi, 2022’nin başlarında AVAX’ı listeleyecek olan Bitstamp ve Bitbuy olacak.

Avalanche, yaklaşan en iyi Ethereum rakiplerinden biri olarak ortaya çıkıyor. Bank of America bu hafta, AVAX’ı alt ağ özelliği aracılığıyla ölçeklendirme yeteneği için uygun bir Ethereum alternatifi olarak nitelendirdi.

Bankanın raporunda, “Alt ağlar, saniyede yaklaşık 4.500 işlemin doğrulanmasıyla alternatif blok zincirlerinden daha hızlı kesinlik süresi (uzlaşma) ve daha düşük maliyetler sağlıyor” dedi.

DeFi Llama’ya göre Avalanche, DeFi dünyasında kilitli beşinci en yüksek toplam değere (TVL) sahip. AVAX, 11,85 milyar dolar ile Solana’nın 11,87 milyar dolarlık seviyesine çok yakın ve 5.38 milyar dolarla altıncı sıradaki TRON’un iki katı.

Avalanche ayrıca, en büyük ikinci stabil coin olan Circle’ı (USDC) bünyesine eklemişti.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin