Kripto paralar geleneksel varlıkları geçip baskın hale gelebilir mi? Anket sonuçları açıklandı
Kripto paralar geleneksel varlıkları geçip baskın hale gelebilir mi? Anket sonuçları açıklandı

Kripto paralar geleneksel varlıkları geçip baskın hale gelebilir mi? Anket sonuçları açıklandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para birimleri doğduğundan beri herkesin aklında tek bir soru var: Kripto paralar bir gün geleneksel finansın yerini alabilir mi? Bu konuda çarpıcı bir anket düzenlendi.

Quinnipiac Üniversitesi tarafından düzenlenen ankete göre yetişkinlerin %43’ü kripto paraların uzun vadede baskın ekonomik güç haline gelebileceğini düşünüyor. %28’i kripto paralardan haberdar olduğunu söylerken %38’lik kesim ise sınırlı bilgiye sahip olduğunu söylüyor.

Yaşa göre ayırdığınızda, gençler kripto konusunda en iyimser kesim.18-29 yaşındakilerin %55’i ve 30-49 yaşındakilerin %53’ü kriptonun dünyada baskın bir ekonomik güç olacağını düşündüklerini söylüyor.

18-29 yaş arasındakilerin sadece %35’i ve 30-49 yaş arasındakilerin %38’i kripto para birimleri hakkında çok şey duyduklarını veya okuduklarını söylüyor.

Ankete ABD’li 1.936 kişinin katıldığı aktarıldı.

Yaşlılar kripto paraların geleceği hakkında daha kötümser

Kripto para biriminin güçlü bir ekonomik güç olacağı fikri, yaşlı Amerikalılarla birlikte azalmaktadır. 50-64 yaşındakilerin %40’ı, 65 yaş ve üzerindekilerin ise sadece %21’i bu fikre katılıyor.

Gençler neden kripto konusunda bu kadar iyimser?

50 yaşın altındaki çoğu insanın kripto hakkında pek bir şey duymadığı, ancak çoğunluğunun kriptoyu ekonomide gelecekteki bir güç olarak gördüğü gerçeği dikkat çekiyor. Quinnipiac Üniversitesi’nde finans profesörü olarak görev yapan Osman Kılıç, bu konuda son yıllarda kripto şirketlerinin spor organizasyonlarına verdiği reklamların etkili olduğunu söylüyor.

Örneğin bu sene Crypto.com, FTX ve Coinbase, Super Bowl’a reklam vererek bu alanda kripto sektöründe öncü oldu. Böylelikle pek çok genç kripto paraları ilk kez tanıma şansı buldu.

Robinhood ve Coinbase gibi platformlarda Bitcoin, Ethereum ve Dogecoin gibi kripto para birimleri satın almak ve satmak, internetten hisse alıp satmak kadar kolay. Genç yatırımcılar kripto hakkında bilgi edinmek için sosyal medyayı ve arkadaşlarını kullanıyor ve birçoğu için bu, kişisel finans yaklaşımlarının büyük bir parçası haline geldi.

Capitalize tarafından yapılan bir araştırma, Z kuşağının %56’sının ve Y kuşağının %54’ünün emeklilik stratejilerinin bir parçası olarak kripto para birimlerini planlarına şimdiden dahil ettiklerini söylediğini ortaya koyuyor.

nasdaq


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin