featured

Kripto Para Sektörü 120 Milyar Doları Aştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2017 başlarında büyüme ivmesinde ciddi momentum yakalayan Bitcoin, beraberinde tüm sektörü de sürüklüyor. Tüm sektöre yansıyan bu büyümenin etkisiyle, dijital paraların toplam piyasa değeri 120 Milyar doların üzerine çıktı.

Neredeyse her fırsatta Bitcoin’in dijital para sektörünün lokomotifi olduğunu belirtmişimdir. Lokomotif diyorum, çünkü bitcoin kur değeri nasıl bir davranış sergilerse diğer alt koinlerde aynı duruşu sergilemek zorunda kalıyor… dönem dönem istisnalar olsa da bu durum pek değişmiyor.
Bunun ilk sebebi, sektörün tanınmasındaki rolü Bitcoin’in üstlenmiş olması. Bitcoin’e olası bir şüpheli bakışı gerektirecek birtakım olaylar, yatırımcılarının beklemesine, ellerindeki bitcoinleri bozdurmalarına, ya da güven tazelemeye ihtiyaç duymalarına neden olabiliyor.
Bu olaylardan biri de, belkide sektörün tarihi boyunca hiç unutulmayacak olan 1 ağustos 2017 Bitcoin alt yapısı ile ilgili olası değişim. Kripto para sektörünün grafiğine baktığımızda 2017’nin başlarından itibaren bir başka büyüdüğünü görüyoruz. Bu büyüme yine Bitcoin’in değer artışıyla doğru orantıda… 1 ağustos tartışmalarına kadar istikrarlı şekilde değer artışı gösteren Bitcoin, ufak bir duraklama süreci yaşasa da, tartışmaların bitmesinin ardından 3,200 dolar bandını aşarak yeni bir rekora imza atmıştı.

Tüm zamanların en iyi değeri olan bu rakamlar, dijital para meraklılarını oldukça memnun etmiş, sektöre henüz yabancı olan ve bu rakamları yeni duyan büyük bir kitleyi ise şaşkına çevirmişti. Henüz 3 gün önce, Cumartesi günü rekorunu kıran bitcoin, durmadı ve artışına devam etti. Bu gün son 24 saatin en yüksek kurunda 3,480 doları gördü ve aslında 3,200 dolar rekorunu egale etmiş oldu.

İşte sektörün bu denli büyümesinin en büyük nedenlerinin başında bu kur’un etkisi geliyor. Yıllar önce yalnızca birkaç dolar seviyesinde işlem gören bir dijital paranın bu gün bu rakamlara ulaştığını duyduğunuzda ister istemez sektörle yakından ilgilenmeye ve araştırmaya başlıyorsunuz. Bu da dijital para sektörü takipçilerinin her geçen gün sayısının artması demek oluyor.

Tabi artışın tek nedeni Bitcoin’in dudak uçuklatan değeri değil. Başta Ethereum, Ripple ve Dash gibi dijital paralar olmak üzere, birçok kripto para biriminin günlük hayata uygulanması hakkında yaptığı ciddi çalışmalar mevcut. Bu sayede alt koinlere olan merakta her geçen gün artmaya devam ediyor.

Büyük bir kitle tarafından Bitcoin’in tırmanışının devam edeceği, yakın gelecekte 5bin dolar seviyelerini görebileceği ve hatta uzak gelecekte yüz bin dolar gibi rakamları görebileceği ön görülüyor.

Sinan Dündoğan

Kripto Para Haber / Kurucu
Kripto Para Araştırmacısı


Yasal Uyarı: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 



Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin