featured

KleptoCapture, yaptırım krizinde kripto borsalarını hedefliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) tarafından kurulan yeni bir görev gücü olan KleptoCapture da kripto para borsalarını hedef alacak. Rus oligarklarının para taşımasına izin veren finans kurumları, bankalar, para aktarım hizmetleri ve kripto borsaları “bu soruşturmanın hedefinde olacak.”

DOJ’un KleptoCapture görev gücü ‘Geniş Görünüm’ alacak

Üst düzey bir DOJ yetkilisi Cuma günü yaptığı açıklamada, yeni bir Adalet Bakanlığı (DOJ) görev gücü olan KleptoCapture’ın Rus oligarklarına karşı yaptırımlar uygulayacağını ve kripto hizmet sağlayıcıları da dahil olmak üzere paralarını saklamaya yardımcı olan herkesi hedef alacağını söyledi.

KleptoCapture görev gücü 2 Mart’ta göreve başladı. DOJ yetkilisi, KleptoCapture görev gücünün kimlerin yaptırımlardan kaçınmayı kolaylaştırıcı olarak gördüğü konusunda “daha geniş bir görüş” alacağına dikkat çekti ve şunları söyledi:

“Amacımız, yaptırım uygulanan herhangi bir Rus oligarkına veya kuruluşuna ve ekonomik yaptırımlardan kaçmalarına yardımcı olacak kişilere karşı uygun bir suçlamada bulunmaktır.

Yetkili, kara para aklamaya isteyerek yardım edenlere ek olarak, “kafalarını kuma gömen veya kirli parayı hareket ettirmeye kendilerini kör eden aktörlerin, bu gelirleri gizlemedeki rolleri nedeniyle kara para aklama suçlamalarıyla karşı karşıya kalabileceklerini” vurguladı. Ayrıca DOJ yetkilisi şunları vurguladı:

“Mali kurumlar, bankalar, para aktarım hizmetleri, yeterli kara para aklama karşıtı politika ve prosedürlerini kasıtlı olarak sürdürmekte başarısız olan ve bu oligarkların paralarının akışına izin vermek için para hareket etmesine izin vermeyen kripto para borsaları bu soruşturmanın hedefinde olacak.”

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin